Oğuz Kurdoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Artvin Milletvekili aday adayı oldu. Kurdoğlu tanıtım çalışmaları kapsamında Artvin merkez ve ilçelerde çalışmalarını tamamladı.

Tanıtım toplantıları Kapsamında Ardanuç CHP ilçe binasında adaylık sürecini değerlendirdi.

HABER: Uğur İSTANBULLU

Oğuz Kurdoğlu “Sevgili dostlar, yol arkadaşlarım. Yıllarca akademide ve memleketimizin dört köşesinde yaşam alanlarımız yok olmasın diye mücadele ettim. Şimdi de bir yola çıktım.  Çıktığım yolun zor olduğunun farkındayım. Cumhuriyet değerlerine sonuna kadar bağlı, doğaya ve yaşam alanlarına sonuna kadar sahip çıkan, Artvin’in her köşesini canı pahasına savunan insanları temsil etmek onların haklarını savunmak ve refahını arttırmak için çıkılan yol elbet kolay değil” dedi.

Konuşmasına devem eden Kurdoğlu “Elbette kolay değil Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanını çıkaran topraklara layık olmak. Elbette kolay değil, Metin Lokumcu’nun ve Kazım Koyuncu’nun yetiştiği toprakların sesi olmak.

Elbette kolay değil, Saffet Eminağaoğlu’nun, Turgut Altunkaya’nın, Mehmet Balta’nın, Ayhan Arifağaoğlu’nun, Metin Arifağaoğlu’nun, Ergün Bayrak’ın, Yüksel Çorbacıoğlu’nun ve Uğur Bayraktutan’ın bugüne kadar hizmet ettiği göreve talip olmak.

Kolay değil ancak bizler birleşe birleşe kazanacağız diyerek yola çıktık. Bizler Sana Söz Artvin, sana yeniden bahar gelecek demek için buluştuk.

Ben inanıyorum ki aday adayı dostlarımızdan kim aday olursa olsun, kim bu görevi üstlenirse üstlensin Artvin’e yeniden bahar gelecek, bu topraklar yeniden yeşerecek.

Adaylık sürecinin, partimize ve Artvin’imize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

15 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde huzurlu ve mutlu bir Türkiye’ye uyanmak umuduyla… Hepinize sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

Oğuz KURDOĞLU kimdir

İ.Ü. Orman Fakültesi’nden mezun oldu.

1988 yılında İ.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Entomolojisi ve Koruma Yüksek Lisans Programını bitirdi.

1994 yılında KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Peyzaj Mimarlığı Anabilim Dalı Yüksek Lisans Programını bitirdi.

27 Eylül 2002 Tarihinde KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalında “Kaçkar Dağları Milli Parkı ve Yakın Çevresinin Doğal Kaynak Yönetimi Açısından İncelenmesi” adlı tez ile doktora programını tamamladı.

Trabzon’da bulunan Doğu Karadeniz Ormancılık Araştırma Müdürlüğünde 1989-2004 yılları arasında 14 yıl “Araştırmacı” olarak çalıştı.

17 Mart 2004 tarihinden itibaren Kafkas Üniversitesi Artvin Orman Fakültesine Öğretim Üyesi (Yrd. Doç. Dr.) olarak atandı.

21 Kasım 2005- 26 Eylül 2008 tarihleri arasında ise Kafkas Üniversitesi Artvin Meslek Yüksekokulunda Müdürlük görevini yaptı.

Eylül 2008-07 Eylül 2010 tarihleri arasında Artvin Çoruh Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görev yaptı.

08.09.2010 tarihinden itibaren KTÜ Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde Felsefe Bölümü öğrencisidir.

Yabancı Dil: 78.750 (ÜDS)

ÇALIŞMA KONULARI: Ormancılık Politikası, Milli Parklar ve Korunan Alanlar, Doğa Koruma, Sürdürülebilir kalkınma eğitimi.