14 Aralık'ta Aksaray’ın Ortaköy ilçesindeki Şehit Salih Aksu Ortaokulu’nda öğretmen Ali Rıza Y., ders sırasında 5’inci sınıf öğrencisi T.K.’yı sınıftan çıkartıp koridorda şiddet uyguladı.

BİR BAŞKA ÖĞRETMEN ENGEL OLDU

Gürültüyü duyan başka sınıftaki öğretmen Gülcan Ünlü, koşarak müdahale ettiği olayda şiddete maruz bırakılan 11 yaşındaki öğrenci T.K’yı meslektaşı Ali Rıza Y’nin elinden kurtardı. Daha sonra diğer sınıftaki öğretmenler de çıkıp, öğrenciyi alt kata indirdi. Şiddet anı ise güvenlik kamera kayıtlarına yansıdı. Yaşanan olayın ardından T.K., durumu babası Duran K.’ya anlattı. Duran K. da oğlunu önce hastaneye götürüp sağlık kontrolünden geçirdi, ardından da savcılığa giderek öğretmen Ali Rıza Y. hakkında suç duyurusunda bulundu.

ÖĞRETMEN AÇIĞA ALINDI

Sağlık kontrollerinin ardından darp edilen çocuğa 10 günlük rapor verilirken saldırıyı gerçekleştiren öğretmen ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açığa alındı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı, öğretmen Ali Rıza Y’nin öğrencisine uyguladığı şiddetin ardından gözaltına alındığını ve çıkarıldığı mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını duyurdu.

SERBEST BIRAKILMASINA TEPKİ YAĞDI

Mahkemenin bu kararı sonrası sosyal medyada binlerce kullanıcı öğretmene tepki gösterirken mahkemenin aldığı kararı da eleştirdi.