İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi’nde PKK lideri Abdullah Öcalan’la birlikte Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş’tan 22 aydır haber alınamıyor. Ailelerin görüşme için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvurular ya yanıtsız bırakılıyor ya da “görüş yasağı” cezası gerekçe gösterilerek reddediliyor.

'TELEFONLA BİLE İRTİBAT KURAMIYORUZ'
Tecrit altında olan Veysi Ataş’ın annesi Faike Aktaş, 8 yıldır göremediği oğlunun yaşayıp yaşamadığını bilmediğini söyledi.  Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Avrupa’nın 7 farklı ülkesinden gelen 36 kişilik Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon ile bir araya gelen Faike Aktaş, “Oğlum 28 yıldır cezaevinde ve 8 yıldır da görmüyorum. Telefon yoluyla bile kendisiyle irtibat kuramıyoruz. Babasını 2 ay önce kaybetti ve cenazesine katılmasına izin verilmedi. Veysi hakkında bize hiçbir bilgi vermiyorlar. İmralı Adasına götürülmeden ünce telefon ediyordu, ben de 2- 3 ayda bir gidip görebiliyordum. İmralı Adasına gittikten sonra hiç göremedim. Şu an da oğlum hakkında hiçbir bilgim yok, bana bilgi verilmiyor. Veysi’yi görmek için çok sayıda başvuru yapmamıza rağmen hepsi reddediliyor. Oğluma tecrit uyguluyorlar ve görmenize izin verilmeyeceğini söylüyorlar. Ölü mü, sağ mı bilmiyoruz” diye konuştu. 

Anne Aktaş, “Ben oğlumu görmek ve serbest bırakılmasını istiyorum. Biz barış itiyoruz, savaş ve çatışma istemiyoruz” dedi.