Odunpazarı Belediyesi, Emek Mahallesi’nde ‘Hanım Evi’ adıyla sadece kadınlara özel bir merkez açıyor.

Odunpazarı Belediyesi ve gönüllü birimi ATOP, bünyesinde yer alan gönüllü tasarımcılar ile yürüttüğü projelere bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda oluşturulan ve ‘Hanım Evi’ adı verilen merkezde kadınlar, arkadaşları ve çocukları ile zaman geçirebilecek, tüm özel günlerini kutlayabilecek. Hanım Evi’nde kadınlar pazara, okula, alışverişe gidip gelirken de dinlenebilecek. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, projeye ilişkin “Kadınlarımız her zaman bizim baş tacımız. Kadınlarımız için daima en iyisini düşünmemiz gerekiyor. Emek Mahallemize açacağımız ‘Hanım Evi’ sadece kadınlara özel bir merkez olacak. Burayı tasarlarken özellikle mahalleli kadınlarımızın fikirlerini aldık, onlardan gelen önerilere göre hazırladık. Kadınlar burada sosyalleşecek, günlerini yapacak ve birçok etkinlik gerçekleştirecek. Birlikte üretecekler birlikte yemekler pişirecekler. Bu evde kadınlarımız birbiriyle tanışacak, kaynaşacak ve her türlü sorununu çözecek” dedi.  

Mahalleli kadınlar için bir sosyalleşme alanı olması planlanan Hanım Evi'nde; mutfak, oturma alanı, çocuk oyun alanı, emzirme bölümü bulunuyor. Hanım Evi kadınların buluşma, birlikte üretme, birlikte pişirme gibi aktivitelerine ev sahipliği yapacak. Yetkililer, gün, doğum günü ve özel kutlamalar için randevu alınması gerektiğini belirtti. Randevu için 0 222 217 30 65 aranabilecek.