Nûbihar Dergisi ve Nûbihar Yayınevi, İBB Avcılar Sosyal Tesisleri’nde bir iftar programı düzenledi. 

İftar programına çok sayıda kanaat önderi, yazar, aydın, gazeteci, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı.

İftar öncesi bir konuşma yapan Nûbihar Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Çevik, Kürtçenin önemine değinerek, Ahmedê Xanê’den örnekler verdi:

“Dilimiz varlığımızdır. Bugün Türkiye'de çocuklarımız dillerinden uzaklaşmışlar. Oysa çocuklar geleceğimizdir. Çocuklarımıza dilimizi öğretmeliyiz. Anadilde eğitim almak doğal bir haktır. Kimse babasının hayrına bize bir şey vermiyor. Dil, hafızadır, dil ruhtur, Bugün Türkiye’de 25 milyon Kürt yaşıyor ama kendilerine ait bir dil okulları bulunmuyor. Bu acayip bir durumdur. Vizdan sahibi hiç bir insan bunun normal bir şey olduğunu söyleyemez.  Okullarda Kürtçe zorunlu olmalıdır. Dil olmadan düşünemeyiz, dil bedenimizden bir parçasıdır."

Saidî Kurdî’nin (Nursi) 1908 yılında Kürtçe yazdığı; okumak, ittihat ve ittifak makalesini örnek veren Çevik, Kürtler arasındaki birliktelikten bahsederek şu mesajı verdi: 

“Dört parçada ayrı yaşayan Kürtlerin birbirlerini sevmeleri gerekiyor, birlik olmaları gerekiyor. Kürtler arasında olumsuz bir durum yaşandığı zaman üzülüyoruz, ama Kürtlerin bir başarısı olduğunda da seviniyoruz. Önemli olan hem acı da hem de tatlı şeylerde birlik olmak ve bir arada olmaktır.  Bu da millet olmanın gereğidir. Kürtler için birlik olmak parti ve ideolojilerden önce olmalıdır.”  

Çevik, konuşmasının sonunda İsrail’in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırılara değinerek, böylesi bir durumun tüm dünyanın ayıbı olduğunu söyledi.

Çevik ayrıca, Ortadoğu’da Filistinlilerin ve Kürtlerin devletsiz olduklarını ve zulme uğradıklarını ifade ederek,  “Kürtler ve Filistinliler haklarına kavuşamadıkları sürece bu dünyaya huzur ve barış gelmeyecektir. Onun için biz Kürtler Filistinlilerin durumu çok iyi anlıyoruz. Bizim başımıza gelenler onların başına da geliyor” şeklinde konuştu.