Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun (NKT) davetiyle İstanbul’dan gelen ve aralarında tiyatro eleştirmeni, iletişimci, gazeteci, yazar, sinema ve dizi oyuncularının bulunduğu konuklar, yeni sezonun ilk oyunu olan "1984"ü izledi. 

Murat Daltaban’ın genel sanat yönetmenliğini yaptığı NKT, dünyaca bilinen George Orwell’in klasik romanı "1984"ün çağdaş sahne uyarlamasıyla yeni sezonda perde açtı. Daltaban’ın yönettiği oyunu; oyuncu ve senarist Şerif Erol, senarist Aylin Alıveren, tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi, gazeteciler Emin Çapa ve Melis Alphan, oyuncular Ayşenil Şamlıoğlu, Esra Bilgiç, Ayşegül İşsever gibi isimler beğeniyle takip etti. 

Belediye Başkanı Turgay Erdem ve eşi Zeynep Terzioğlu Erdem de oyunun ardından konuklarla bir araya geldi. Nilüfer’de sanatın özgür olduğunu belirten Başkan Erdem, yasakların olmadığı bir anlayışla çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. 

NİLÜFER’İN KÜLTÜR SANAT MEKANLARI GEZİLDİ

Konuklar, ziyaret programının ikinci gününde, Nilüfer Belediyesi’nin kültür sanat mekanlarını gezdi. Misi’de (Gümüştepe) güne başlayan konuklar, burada ‘Sanat Kahvesi’, ‘Fotoğraf Müzesi’, ‘İpek Evi’ ve ‘Edebiyat Müzesi’ni ziyaret etti. Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan’dan Misi’de yapılan kültür sanat çalışmalarını dinleyen konuklar, daha sonra Gölyazı’daki ‘Apollonia Nekropol Arkeoparkı’ ile kazı çalışmalarının devam ettiği antik tiyatro alanını ziyaret etti. Günün sonunda Daltaban da Balat Atatürk Ormanı’nda yer alan ‘Ormandaki Kulübe’de, İstanbul’dan gelen konukları ağırladı.