Bor Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Niğde Şubesi arasında imzalanan ek protokolle belediye çalışanlarının maaşlarında yüzde 50 zam yapıldı. Bunanla birlikte çalışanlara 1 yıl içerisinde yapılan zam yüzde 85'e ulaştı.

Bor Belediyesi Başkanı Serkan Baran ile Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel arasında yapılan görüşmeler sonucunda belediye personeline ek zam kararı alındı. İmzalanan ek protokolle birlikte belediye çalışanlarının maaşlarında yüzde 50 ek zam yapılacak. Bu zamla birlikte 2021 yılının aralık ayına oranla işçilerin günlük yevmiyelerinde 2022 yılında toplam yüzde 85 zam oranına ulaşılmış oldu.

“2022 YILINDA TOPLAMDA YÜZDE 85 ZAM ORANINA ULAŞILMIŞ OLDU”

Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube başkanı Kadir Yenel, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Bor Belediyesi’nde çalışmakta olan Hizmet-İş Sendikası üyelerimiz için Bor Belediye Başkanı Serkan Baran ile yaptığımız görüşmeler neticesinde işçilerimiz için mevcut sözleşmelerinin üzerine ek zam aldık. İmzaladığımız ek protokolle birlikte 2022 yılının ikinci altı aylık diliminde yüzde 50 ek zam alınan Bor Belediyesi’nde 2021 yılının aralık ayına oranla işçilerimizin günlük yevmiyelerinde 2022 yılında toplamda yüzde 85 zam oranına ulaşılmış oldu. Ek protokol görüşmeleri sürecinde bizlere her türlü kolaylığı sağlayan ve emekçinin hakkını her daim gözeten Bor Belediye Başkanı Serkan Baran’a, desteklerinden ötürü Mali Hizmetler Müdürü Selçuk Güven’e, iş yeri temsilcimiz Zeki Adıgüzel’e ve bütün işçi kardeşlerimize teşekkür eder, imzalanan ek protokolün hayırlı olmasını temenni ederim.”