Nepal’de 68 yolcuyla 4 mürettebatı taşıyan ve 15 Ocak’ta düşen yolcu uçağında hayatını kaybedenlerin sayısı 70’e yükselirken, kazayla ilgili yürek burkan bir ayrıntı ortaya çıktı. Düşen uçağın kadın yardımcı pilotunun 16 yıl önce bir uçak kazasında eşini kaybettiği ortaya çıktı.

Anju Khatiwada, Yeti Havayolları’nın 691 sefer sayılı uçuşunun yardımcı pilotuydu. Kocası Dipak Pokhrel de öldüğünde Yeti Havayolları uçuşunda yardımcı pilotluk yapıyordu ve Anju’yu havacılık alanında kariyer yapmaya teşvik eden onun ölümüydü. Küçük çocuğuyla yalnız başına kalan Anju’nun kederi, onu pilot olma yolunda motive eden güç haline geldi. Aile üyesi Santosh Sharma, “Hayallerini savunan ve kocasının hayallerini gerçekleştiren kararlı bir kadındı” dedi.

Dipak, Haziran 2006’da batıdaki Jumla kasabasına pirinç ve yiyecek taşıyan Twin Otter pervaneli bir uçağın kokpitindeydi. 2006’da düşüp alevler içinde patlayan uçakta dokuz kişinin hepsi öldü. Dört yıl sonra Anju, ABD’de eğitim almak için birçok engeli aşarak pilot olma yolunda ilerliyordu. Lisansını aldıktan sonra Yeti Airlines’a katıldı.

Bir öncü olan Anju, havayolu tarafından pilot olarak istihdam edilen altı kadından biriydi ve yaklaşık 6.400 saat uçmuştu. Bu arada kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları devam ediyor. Nepalli yetkililer, uçağın karakutusunun Fransa’ya gönderileceğini ve burada yapılan inceleme sonucunda düşüş nedeninin belirlenebileceğini açıkladı.