Haber: Fatoş Erdoğan

1 Temmuz’da kıdem ve ihbar tazminatları verilmeden işten çıkarılan 104 Neo Trend Tekstil işçisi haklarını almak için kayıp patron Kazım Akbulut'un Bahçeşehir'deki  villasının önünde basın açıklaması gerçekleştirildi.

İŞÇİLER PATROUNUN AKRABALARINCA SALDIRIYA UĞRADI

İstanbul Güngören’deki Gedikli Plaza'da bulunan Neo Trend Tekstil işçileri, kıdem-ihbar tazminatları verilmeden 1 Temmuz’da işten çıkarıldı. Yaptıkları eylemlerle seslerini duyurmaya çalışan Neo Trend işçileri, dün haklarını aramak için gittikleri Sarıyer de patronun kardeşinin işyeri önünde patronun akrabaları tarafından saldırıya uğradı aralarında yaralananlar oldu.

"SALGININ BAŞINDA KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ İLE BERABER İZNE ÇIKARILDIK"

Basın açıklamasını Neo Trend Tekstil işçisi Orhan Gürel okudu. Açıklama şu şekilde:

"Biz, 1 Temmuz işten çıkarma yasağının kalkması ile beraber işlerinden atılan 104 Neo-Trend tekstil işçisiyiz. Salgının başında kısa çalışma ödeneği ile beraber izne çıkarıldık. 1 Temmuz’da kısa çalışma ödeneğini ve işten çıkarma yasağının kalkması ile beraber işimize geri döndüğümüzde patron Kazım Akbulut’un iş yerini boşaltıp kaçtığını gördük, işten çıkarıldığımızı SGK’den gelen bir mesaj ile öğrendik."

"İHBAR TAZMİNATLARINA EL KOYARAK KAYIPLARA KARIŞMIŞTIR"

Salgın sürecinde “Şirket binası taşınıyor” diyerek binayı boşaltan, haklarımızı alacağımız yönünde namus sözü veren patronumuz Kazım Akbulut ve ailesi, 1 Temmuz’a hazırlık yaparak, 104 işçinin toplamda yaklaşık bir buçuk milyon TL kıdem ve ihbar tazminatlarına el koyarak kayıplara karışmıştır. Vaktiyle “Gerekirse iki villa satarım yine haklarınızı öderim” diyen, şimdi ise son sözü “Benim param yok bir emekli maaşım var, benden para istemeyin, beni arayıp rahatsız etmeyin” olan Kazım Akbulut’a sesleniyoruz. Malını, mülkünü, Kaz Dağları’nda yaptığın tatilleri biliyoruz. Seni Kaz Dağları’nda olsan da bulacağız, gerekirse o “iki villa”yı sattıracağız, haklarımızı alacağız. Hak verilmez, alınır. Gecemizi gündüzümüze katarak kazandıklarımızı, emeğimizin karşılığını patronlardan geri almak için direnişe geçtiğimizi ilan ediyoruz. Evimizin aşını, çocuğumuzun rızkını hırsızlara bırakmayacağız. Biz işçiyiz, bütün yaşamı emeği ile var edenleriz. Var ettiklerimizin kırıntılarını dahi bize çok görenlere karşı işçi ve emekçiler başta olmak üzere bütün kamuoyunu sesimize ses olmaya çağırıyoruz."

"DİRENECEĞİZ, HAKKIMIZI ALACAĞIZ"

Basın açıklamasında söz alan Neo Trend Tekstil işçisi Mehmet Bilal Doğan komşunuzu tanıyın diyerek  Bahçeşehir de yaşayan halka seslendi. Kazım Akbulut'un damadının kendilerine 'haklarınızı n.h alırsınız' dediğini direneceklerini haklarını alacaklarını söyledi.