Kamuoyunun “NÇ Davası” olarak bildiği bir çocuğun onlarca kamu görevlisi tarafından istismar edilmesi olayının faillerinden Şeyhdavut D, Derik Kaymakamlığının etkinliğinde “kanaat önderi” sıfatıyla yer aldı.

Mardin’in Derik ilçesinde birkaç aydan bu yana whatsapp gruplarında paylaşılan görüntülerde metamfetamin isimli uyuşturucu madde kullandıkları görülen kişilere ait görüntüler ile kimi kız çocukları ile yaşıtları olan erkeklere ait cinsel temasta bulundukları anlara dair görüntüler paylaşılmaya başlandı. Yaşanan durum ilçe halkında rahatsızlık yarattı. Çok sayıda çocuğa ait cinsel görüntülerin ve uyuşturucu madde kullandığı görülen gençlerin görüntüleri üzerine ilçe sakinleri uyuşturucu satıcılarına engel olmak için bir takım girişimlerde bulundu. Yine ilçe sakinleri geçtiğimiz günlerde de yetkililerin uyuşturucu satıcılarına engel olması yönünde açıklama yaptı.

KAYYIM TOPLANTI ORGANİZE ETTİ

Yapılan açıklamalar üzerine Derik İlçe Kaymakamlığı ve kayyım yönetimindeki Derik Belediyesi bünyesinde ilçede Emniyet, Jandarma, “Sivil Toplum Örgütleri ve Kanaat Önderleri” olduğu belirtilen kişilerle toplantı gerçekleştirildi. Derik Belediyesi tarafından sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğrafların altına “Derik Kaymakamı/Belediye Başkan V. Sn. Evren Çakır, İlçe Jandarma Komutanı Mert Özbilek, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Ali Korkmaz, Kanaat önderleri, muhtarlarımız, stk üyeleri ve vatandaşlarımız ile bağımlılıkla mücadele kapsamında toplantıyı gerçekleştirdi” denildi.

KANAAT ÖNDERİ OLARAK LANSE EDİLDİ

Fotoğraflarda kentin kanaat önderleri sayılan ve en ön sırada oturtulan kişiler arasında N.Ç. Davası olarak bilinen, onlarca kamu görevlisinin yargılandığı bir çocuğun cinsel istismarı davasında sanık olan Şeyhdavut D.’nin de yer alması dikkat çekti.

N.Ç. DAVASI NEYDİ?

Mardin’de 2002 yılından itibaren henüz 13 yaşındayken aralarında kaymakamlık yazıişleri müdürü, bir yüzbaşı, muhtar ve korucuların da bulunduğu 28 kişinin cinsel istismar ve tecavüzüne uğrayan N.Ç.’nin şikayeti üzerine 28 kişi hakkında dava açılmıştı. Yapılan yargılama kapsamında sanıklara alt sınırdan 5’er yıl hapis verilirken, “rıza olduğu” gerekçesiyle cezalarda indirim yapılmıştı. Yargıtay 14. Ceza Dairesi de, yerel mahkemenin "N.Ç'nin sanıklarla rızasıyla birlikte olduğu" yönündeki kararını onamıştı. Sanıklardan Şeyhdavut D.’ye de yargılama kapsamında 4 yıl 10 ay 10 gün hapis verilmişti. (Mezopotamya Ajansı)