İSTANBUL (AA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Osmanlı İmparatorluğu'ndan miras "zimem (veresiye) defteri" geleneğini bu ramazan da sürdürüyor.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, MÜSİAD, Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrası afet bölgesinde yaraları sarmak için çalışmalarını aralıksız devam ettirirken, Karz-ı Hasen ve zimem defteri gibi uygulamalarla Anadolu'nun kadim geleneklerini de yaşatıyor.

Karz-ı Hasen çalışması ile depremden etkilenen üyelerine faizsiz veya hibe sermaye desteği sağlayan MÜSİAD, zimem defteri ile de ihtiyaç sahibi vatandaşlara el uzatıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, uygulama ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ve küçük esnafa destek olunduğunu belirterek, "Hayırsever üyelerimiz zimem defterleri çalışmasıyla muhtaç ve mağdur kardeşlerimizin veresiye defterlerini, sadece satıcılarla muhatap olarak satın alıyor, böylelikle güzel ve makbul bir infak örneği sergiliyor." ifadesini kullandı.

Uygulamanın çoğunlukla ramazan ayında olmak üzere tüm yıl boyu devam ettirildiğini aktaran Asmalı, hayırsever iş insanlarını ramazan ayı vesilesiyle bu güzel uygulamaya katkı vermeye ve ihtiyaç sahiplerini sevindirmeye çağırdı.