Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa'da binlerce insanın yaşamını yitirmesine ve büyük bir yıkıma neden oldu. Bölgedeki arama kurtarma çalışmaları sürerken, ülke genelindeki tüm kurum ve kuruluşlar ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşları afetzedeler yardım ulaştırmak için çalışıyor.

MÜSİAD'dan yapılan yazılı açıklamada da İçişleri Bakanlığı'nın izni ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda depremlerin merkezlerinden biri olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde bin evlik konteyner kent kurulacağı belirtildi.

Açıklamada, depremin meydana geldiği tarihten bugüne kadar afet bölgesine 2000’den fazla sevkiyat eden MÜSİAD, 500 bin adet hazır gıda, 800 bin adet ekmek, 4 milyon 200 bin adetten fazla su, 65 bine yakın mont ve bot, 150 binden fazla battaniye ve 200 adet karavanı depremzedelerin hizmetine sunduğu belirtildi. Yurdun dört bir yanından afet bölgesine ulaşan MÜSİAD gönüllülerinin de çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüğü ifade edildi.

MAHMUT ASMALI: AFET BÖLGESİNDE SAHRA HASTANESİ KURMAK İÇİN ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı da deprem bölgesine yönelik yaptıkları çalışmalara ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı:

"MÜSİAD'ın yurt içi şubelerinde kurduğu eşleştirme koordinasyonu ve görev paylaşımları ile 10 ilde oluşturulan sahra mutfakları depremden etkilenen vatandaşlarımıza aralıksız sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Bununla birlikte gönüllü ekiplerimiz depremden etkilenen köy ve mahallelerde vatandaşlarımıza gıda ve temel ihtiyaç maddesi yardımında bulunuyor. Yurdun dört bir yanındaki tesis ve depolardan temin ettiğimiz temel gıda ve ihtiyaç maddelerini afet bölgesindeki lojistik merkezlerimizde toplayarak, ihtiyaç bölgelerine anında sevk ediyoruz. Afet bölgesinde sahra hastanesi kurmak için çalışmalara başladık.

"TIR KONVOYLARI YURT DIŞINDAKİ FARKLI LOKASYONLARDAN YOLA ÇIKTI"

Yurt dışı üyelerimizin katkıları ve koordinasyonunda hazırlanan jeneratör, hasta yatağı, tekerlekli sandalye, battaniye, ısıtıcı ve temel ihtiyaç malzemeleri ile dolu TIR konvoyları yurt dışındaki farklı lokasyonlardan afet bölgesine ulaştırılmak üzere yola çıktı. Afet bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına çok sayıda iş makinesi ile destek verdik. Gün birlik olma günüdür. Yaralarımızı birlikte saracak, beraber ayağa kalkacağız. Ülkemiz için tüm teşkilatlarımızla omuz omuzayız, milletimiz için bir ve beraberiz.”