İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Meclis'te düzenlenen merhum Milletvekili Ökkeş Şendiller'in cenaze töreninin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Eğer Zirve Deniyorsa Bu Zırvadır"

Dervişoğlu, önceki günkü Meclis açılış oturumunun ardından, TBMM Başkanlık Divanı salonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelmesine ilişkin spekülasyonlara tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, daha önce geçirdiği ameliyatlardan haberdar olmadığı için kendisine geçmiş olsun dileklerini iletmek istediğini belirtti.

Görüşmeyi "zirve" olarak tanımlayan yorumlara ilişkin Dervişoğlu şunları söyledi:

"Televizyonlarda zirveden falan bahsediliyor. Eğer böyle bir görüşmeye zirve deniyorsa bu zırvadır. Bu Türk siyasetinde olmaması gereken şey. Sayın Cumhurbaşkanı’yla da bütün siyasi partilerin genel başkanlarıyla da elbette ki medeni sınırlar içerisinde görüşürüm. Bütün siyasi liderler de bunu yapmalıdır."

Kutuplaşma ve Tansiyon Vurgusu

Türk siyasetindeki kutuplaşmadan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Dervişoğlu, bu tür törenlerin ve temasların hem kutuplaşmayı azalttığını hem de siyasi tansiyonu düşürdüğünü ifade etti.

Dervişoğlu, görüşmenin yadırganacak bir durum olmadığını belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Cumhurbaşkanı’yla, TBMM’de bulunan siyasi partilerin genel başkanlarıyla görüşmenin yadırganacak bir şeyi de yok. Fikirlerinizi değiştirmedikten ve kendinizi pazarlamaya kalkışmadıktan sonra bunlar olağan şeylerdir. Ama böyle ortamlardan kendilerine siyasi ikbal ve istikbal arandığına dair kanaat de siyasete hakim kılınmak isteniyorsa biz ona gelmeyiz."