Muratpaşa Belediyesi, Milattan Önce Amasya'da doğan ve dünyanın bilinen ilk coğrafyacısı olan Strabon’un adını taşıyan "Amasyalı Strabon Parkı"nın açılışını törenle yaptı. 

Belediye, Milattan Önce (M.Ö.) 64 yılında Amasya’da doğan ve Milattan Sonra (M.S.) 24’te Amasya’da vefat eden, dünyanın bilinen ilk coğrafyacısı Strabon’un adını taşıyan parkı Güzeloba Mahallesi’nde hizmete açtı. Açılışta; Belediye Başkanvekili Hüseyin Sarı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve hemşeri derneklerinden temsilcilerin yanı sıra Antalya Amasyalılar Derneği ve Amasyalı Dernekler Federasyonu üyeleri yer aldı.

Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde Başkanvekili Sarı, Strabon’un 17 ciltlik ünlü eserinde antik dönem Anadolu coğrafyasını anlattığını belirterek, “Yolu Antalya’ya da düştü. Muratpaşa’mızdan Akdeniz’e dökülen Düden’i ‘Sesi uzaktan duyulabilen, çok şiddetle yüksek bir kayadan aşağı çarparak düşen nehir’ diye anlattı. Patara’yı, Perge’yi, Silyon’u bugünün Köprüçay’ını, Aspendos’u, Side’yi dünyanın uzak coğrafyaları belki ilk kez onun kitabında okudu” diye konuştu.

Strabon’un kitabında da anlatıldığı üzere Antalya’nın antik dönemden bugüne dek uzanan bir genetiğe sahip olduğunu belirten Sarı, sözlerine şöyle devam etti: 

“Bu toprakların antik çağda adı Pamfilya'ydı. Pamfilya, 'Çok farklı kültürlerin barış içinde yaşadığı yer' demek. Antalya’mız ve Muratpaşa'mız, Pamfilya ruhuyla bütün farklı kültürlerin, insanların birlikte, komşuluk duygusu içinde, her şeyi paylaşarak, yan yana, can cana yaşadığı yer olmaya devam ediyor. Bunu sizlerle birlikte başarıyoruz.”