İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun hakkında, kiracısı olduğu ev ve ailesiyle yaptığı tatil sebebiyle başlatılan "kamu kurumu zararına dolandırıcılık" suçlamasıyla ilgili soruşturma sona erdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu, Ongun hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Soruşturma kapsamında yapılan incelemede, Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü, site yönetimi ve Beşiktaş Kaymakamlığı Tapu Müdürlüğü ile yapılan yazışmalarda, iddialara konu olan evin Ongun'a ait olmadığı belirlendi. Ayrıca, Ongun'un dünyaca ünlü kayak merkezi Courchevel’de yaptığı tatilin giderlerinin usulsüz şekilde karşılandığı iddiasında da delil bulunmadığı vurgulandı.

"İFTİRALARA MARUZ KALDIM"

Kararı sosyal medya hesabından duyuran Murat Ongun, ailesiyle yaptığı seyahat ve kiralık ev bahanesiyle iki yıldır iftiralara, tehditlere ve hakaretlere maruz kaldığını belirtti. Ongun, adaletin uydurma iddialarla ilgili takipsizlik kararı verdiğini ifade ederek, haksızlıkların önüne geçilmesini umut ettiğini söyledi.

NE OLMUŞTU?

Bazı medya kuruluşları ve sosyal medya hesapları üzerinden dile getirilen iddialar üzerine İçişleri Bakanlığı, İBB Başkan danışmanı Murat Ongun hakkında 14 Şubat 2022 tarihli bir tevdi raporu düzenledi. Raporda Ongun’un dünyanın en pahalı kayak merkezi Courchevel’de kayak tatili yaptığı iddialarına yer verildi. 3628 sayılı sayılı kanuna atıf yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma yapması talep edildi. Ayrıca Ongun’un ikamet ettiği Beşiktaş Ulus’taki Lotus Sitesi’ndeki evin kendisine ait olduğu iddialarının da soruşturmaya dahil edilmesi istendi.