AKP'nin İBB adayı Murat Kurum, Kanal D'de Hakan Ural ve Nur Tuğba Namlı'nın sunduğu Neler Oluyor Hayatta programına konuk oldu.

Murat Kurum, Çevre Bakanı olduğu dönemde sinayanürlü altın madenine Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu verilmesiyle ilgili, "Faaliyet iznini biz vermiyoruz. ÇED raporuyla, toprak kaymasının ne alakası var?" dedi.

Kurum, rakibi Ekrem İmamoğlu'na, "Deprem sorun varsa ben 650 bin yapacağım derken 300 bin de sen yap elinden tutan mı var? Bir şey söyleyince farklı gündeme taşıma anlayışları var" ifadelerini kullandı.

"BAĞDAT CADDESİ'NDE HUZURLA YÜRÜNMÜYOR"


Hürriyet'te yer alan habere göre; Kurum şunları da dile getirdi:

"CHP'ye gönül veren kardeşlerimiz de bundan oldukça rahatsız. İsyan ediyorlar. CHP'li seçmenin de alternatifsiz olmadığını görüyoruz. İBB kaynaklarını CHP'nin kongresinde oradaki delegeler için, CHP'nin ayrışması için harcayan anlayışla karşı karşıyalar. Rahatsızlıklarını da kendileri dile getiriyor. İstanbul'un kaynaklarını İstanbul'a kullanmak lazım. Kendi geleceğiniz, ikbaliniz için kullanamazsınız. İstanbul'u üzersiniz, İstanbul da sizi üzer.

Yerel seçim hizmet seçimdir. İstanbulluların en iyi proje yapacak olanların arkasından gideceğine yürekte inanıyorum. Her kardeşimizin oyuna talibiz. Kadıköy'de gezdiğimizde görüyoruz; Bağdat caddesinde insanlar huzurla dolaşamıyor.

Ailem fedakarlık yapıyor. Onlar da bu işin bir parçası. Ailemiz büyüdü ama. Nereye gitsek ailemize birileri katılıyor.

Hayır duası kadar önemli bir şey olamaz. Beni depremde çalışırken gördüğünde her gün ağladığını söylüyor amcamız..."