Kahramanmaraş'ın dün sabah saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, 10 ilde etkili oldu. Yine dün saat 13.24'te de merkez üssü Elbistan olan 7,6 büyüklüğünde ikinci bir deprem daha meydana geldi. İki büyük depremde 3 bin 549 yurttaşın yaşamını yitirdiği açıklandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinden etkilenen Adana’yı ziyaret ederek Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar'dan bilgi aldı. Kılıçdaroğlu'na, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun ve Gülizar Biçer Karaca, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer eşlik ederken; CHP Genel Başkan yardımcıları, Grup başkanvekilleri, milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri 10 ilde sahada arama kurtarma çalışmaları takip ederek yurttaşların ihtiyaçlarını tespit ediyor.

Depremlerin merkez üslerinden olan Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine giden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, "Kadın cesedi var. Yetkililere de bildirilmiş ama buraya bir ambulans, araç gönderip alınmamış. Şu ana kadar vatandaşlar su, ekmek, çorba bulamamışlar. Sokakta ceset bile var" dedi.  

Emir, "16 saatlik zorlu kış mücadelesi ile geçen yoldan sonra Elbistan'a ulaştık. Elbistan'da maalesef umutlar neredeyse sönmüş. Enkazlarda hiçbir çalışma yapılamamış. Şu ana kadar su, ekmek dahi verilememiş vatandaşlara. AFAD çadırını yeni kuruyor. Mutfaklar da yolda, çadırlar yolda. Geceyi açıkta geçirdi vatandaş. Belki bu geceyi çadırda geçirecekler. Burada en acil sorun benzin, su, ekmek, yemek... Her türlü şeye ihtiyaç var" diyerek yardım çağrısı yaptı.