Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü kapsamında ara tatil uygulamasını ve okullarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yanına asılmasını eleştirdi. Bakan, "Mustafa Kemal Atatürk'ün öldüğü tarihte, 10 Kasım'da okullara Atatürk'ün fotoğrafının yanına Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını asmanın anlamı ne?" dedi.

İzmir'de ANKA Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Bakan, ara tatilin bilinçli olarak 10 Kasım'a denk getirildiğini öne sürerek, "İktidar çocukların, gençlerin Mustafa Kemal Atatürk'ü tanımasını istemiyor" ifadelerini kullandı. Bakan, 29 Ekim'de Erdoğan'ın posterinin Atatürk'ün fotoğrafı ile beraber asılmasının ve ara tatil düzenlemesinin bir rastlantı olmadığını savunarak, "Hangi maksatla yapıyorsunuz bunu? Çok saygısızca, asla kabul etmiyorum" şeklinde konuştu.

Bakan, Atatürk'ün ilke ve değerlerinin yaşadığını belirterek, anma törenlerine halktan yoğun katılım olduğunu ve iktidarın engelleme çabalarına rağmen halkın sahiplenmesinin arttığını dile getirdi.