Haber: Murat Mutlu


Bağrıyanık Mahallesi Muhtarı Oktay Sağlam, üzerlerinde uyuşturucu madde bulunan gençlerin kavga etmesi sonucu emniyet ekipleri tarafından gözaltına alınmak üzere götürüldükleri karakolda “Bu işin içinde muhtar da var!” diyerek ifade vermesinin ardından gözaltına alınarak tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Antakya İlçesi’ne bağlı Bağrıyanık Mahallesi’nde uyuşturucu maddesi kullanan gençlerin kavga etmeleri sonucu olay yerine gelen emniyet ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan gençlerin ifadelerinin alınmasıyla birlikte bu işin içerisinde muhtar da var demesinin ardından harekete geçen emniyet ekipleri, Bağrıyanık Mahallesi Muhtarı Oktay Sağlam’ı gözaltına alarak tutukladı.

MAHALLE HALKI EYLEM YAPTI!

Antakya’nın Bağrıyanık Mahallesi’nde meydana gelen olayın ardından emniyet ekipleri tarafından tutuklanan Bağrıyanık Mahallesi Muhtarı Oktay Sağlam’ın serbest kalması için mahallede yolu trafiğe kapatarak eylem gerçekleştirdi. Mahalle halkı Muhtar Oktay Sağlam’ın komploya kurban gittiğini belirterek, “Toplumumuzun baş belası olan uyuşturucu madde kullanılmasının önünde geçmek için muhtarımızın çabalarını yakından biliyoruz. Bizler mahalle halkı olarak muhtarımızdan memnunuz. Uyuşturucuya karşı mücadele eden ve gençlerin kötü yola düşmemesi için her zaman elinden geleni yapmıştır. Uyuşturucu kullananlar dışarıda gezerken, bir ifade yüzünden muhtarımızın tutuklanmasına anlam veremiyoruz. Muhtarımızın suçsuz olduğuna inanıyor, yetkililerin devreye girerek muhtarımızın serbest bırakılmasını istiyoruz.” dediler. 

95 MAHALLE MUHTARI BAĞRIYANIK’TA TOPLANACAK!

Antakya İlçesi’ne bağlı Bağrıyanık Mahallesi’nde yaşanan olayın ardından üzerinde uyuşturucu maddesi bulunan gençlerin verdikleri ifade sonrası gözaltına tutuklanan Bağrıyanık Mahallesi Muhtarı Oktay Sağlam için Hatay Muhtarlar Derneği Başkanı Mahmut Gülcü tarafından Bağrıyanık Mahallesi’nde Antakya İlçesi’ne bağlı 95 mahalle muhtarını toplayarak saat 14.00’da toplantı yapacağı bildirildi.