GÜNDEM

Muharrem İnce’den HÜDA-PAR tepkisi

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hür Dava Partisi'nin (HÜDA PAR) Cumhur İttifakı'nı desteklemesini eleştirdi. "Gaffar Okkan'ın kemiklerini sızlatmayacağız" diyen İnce, "Koltuklarınızdan kalkmamak için Hizbullah'ın siyasi kanadı olan Hüdapar ile ittifak yapacak duruma geldiniz. Sizi o koltuklardan indireceğiz" ifadesini yazdı.

Abone Ol

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceklerini açıklayarak, “Başkanlık Divanı toplantısında il ve ilçe teşkilatlarımızla yapmış olduğumuz istişarelerde, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleme kararı aldık” dedi.

Cumhur İttifakı’na katılacağı iddia edilen HÜDA-PAR’ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun 1 yıl önce katıldığı bir programda söylediği sözler, sosyal medyada gündem oldu. "Hizbullah size göre bir terör örgütü mü" sorusuna Yapıcıoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'ne göre Hizbullah terör örgütü olabilir ama bana göre bir terör örgütü değil" yanıtını vermişti.

Memleket Partisi lideri İnce, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla iki partinin görüşmesini eleştirdi. İnce, "Koltuklarınızdan kalkmamak için Hizbullah'ın siyasi kanadı olan Hüdapar ile ittifak yapacak duruma geldiniz. Sizi o koltuklardan indireceğiz. Gaffar Okkan'ın kemiklerini sızlatmayacağız. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne asla dokundurtmayacağız." diye yazdı.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="tr" dir="ltr">Koltuklarınızdan kalkmamak için Hizbullah&#39;ın siyasi kanadı olan Hüdapar ile ittifak yapacak duruma geldiniz. Sizi o koltuklardan indireceğiz. Gaffar Okkan&#39;ın kemiklerini sızlatmayacağız. Laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti&#39;nin bölünmez bütünlüğüne asla dokundurtmayacağız.</p>&mdash; Muharrem İNCE (@vekilince) <a href="https://twitter.com/vekilince/status/1634606676765491207?ref_src=twsrc%5Etfw">March 11, 2023</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>