Muğla 911 Arama Kurtarma, MAGAME Bodrum, AKUT Bodrum, AYSAK Bodrum, BODOFF, Bodrum Belediyesi ile koordineli gönüllü arama kurtarma ekibi, bölgeye ulaşır ulaşmaz arama-kurtarma faaliyetlerine başladı. Tüm ekipler, enkaz altında kalan yurttaşları kurtarmak için seferber oldu. Görevlerini tamamlayan ekipler, Bodrum’a dönmek üzere yola çıkarken; Muğla 911 ekibi, çalışmalarına devam etmek için afet bölgesinde kaldı. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bölgede emek harcayan tüm ekiplere teşekkür ederek, şunları söyledi:

“Kıymetli Bodrumlu hemşehrilerim, şu anda yanımda Bodrum’dan gelen arama-kurtarma ekibimiz var. Birçok enkaza, birçok depremzedeye müdahale ettiler. Birçok canımızı kurtardılar. Çok zor görevleri vardı. Onları bugün buradan uğurluyoruz. Yolları açık olsun. Allah onlardan razı olsun. Hepsine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.”

Deprem bölgesine Bodrum’dan giden arama-kurtarma ekibi gönüllüleri ise belediye personeline teşekkürlerini ileterek, şunları kaydetti:

“Bodrum Belediye Başkanımızın desteği ile bin 200 kilometre uzaktan geldik. Altı gündür buradayız. Vatanın her karış toprağı bizim evimiz ve her insanımız bizim kanımızdır. Yaralara merhem olmaya geldik. Kah sevindik kah üzüldük. Artık sahada yardıma ihtiyacı olan depremzedelere destek olacağız. Milletimizin başı sağ olsun, geçmiş olsun. Bodrum Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim, insanlara bu kadar umut ve güzellik dağıttıkları için.”