TV programcısı  Müge Anlı, canlı yayında kadın katliamlarını meşrulaştıran sözler kullandı. Anlı'ya başta kadın örgütleri olmak üzere birçok sanal medya kullanıcısı tepki gösterdi. 

Televizyon programcısı Müge Anlı, canlı yayında kadın katliamlarını meşrulaştıran sözler kullandı. Anlı, Hatice Çaltı'nın şüpheli şekilde yaşamını yitirmeden önce darp edildiğinin ortaya çıkması üzerine canlı yayına bağlanan kadına, "Sen kocana 'Bu çocuklar senden değil!' dedin mi?" sorusunu yöneltti. 

Kadının yanıtı üzerine Anlı, "Ben içimden geçeni, doğruyu söyleyeyim: Ben o kadını öldürmek için zaman kollarım be! Yani 'sol yanım' dediğim adam eve başka bir kadın getirecek, üç çocuğuma rağmen bana nikah kıymamış; gidecek o 2 çocuklu kadına nikah kıyacak. Ben onu öldürürüm bir şekilde" dedi. 

ANLI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMASI İSTENDİ

Anlı'nın gerekçeler sıralayarak kadın cinayetlerini meşrulaştıran sözlerine sanal medya kullanıcıları tarafından tepki geldi. Başta kadın örgütleri olmak üzere birçok kullanıcı, Anlı hakkında soruşturma başlatılmasını istedi. 

Sosyal medyadaki tepkilerin bazıları şu şekilde: 

Kadın Meclisleri: Şüpheli kadın ölümlerinin aydınlatılmasını senin gibilere bırakmayacağız.

Mor Dayanışma: Her gün başka bir katili programına alıp söz veren Müge Anlı, mesele kadınların hayatı olunca yargı dağıtmaya devam ediyor.

" 'Boşanırım' diyeceksin, 'ayrılırım' diyeceksin ama milyonlarca insanın izlediği bir televizyonda 'öldürürüm' demeyeceksin."

İlerici Kadınlar Derneği: Müge Anlı kadın cinayetine teşvik ediyor.