Haber: Armağan Kabaklı

Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Adana Şubesi'nin Gezi Davası tutukluları için başlattığı Adalet Nöbeti'nin 18. gününde, mimar Mücella Yapıcı'nın kız kardeşi Müberra Sağlamkaya Zöhre ziyarette bulundu. 

TMMOB Adana İKK bileşenleri ve oda başkanlarının da bulunduğu ziyarette Müberra Sağlamkaya Zöhre, Mimarlar Odası ve tüm adalet nöbeti katılımcılarına gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür etti. 

“ABLAM MÜCADELECİ BİR KADIN” 

Mimarlar Odası Başkanı Sedat Gül ve yönetim kurulu üyeleri ile Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Feyzullah Korkut, Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Şehmus Alpaslan, TMMOB İKK Üyesi Erol Salman ile TMMOB bileşenlerinin katıldığı ziyarette gösterilen destek ve dayanışmanın önemli bir moral sağladığını kaydeden Zöhre, şu ifadeleri kullandı:

“Ablam devrimci, mücadeleci ve cesur olduğu kadar insan ve çevre sevgisiyle dolu bir kadın. Ödedikleri bu bedel de çevre ve insan sevgisi ile gösterdikleri direnişin bedeli. Ben sizlere özellikle adalet için ablam ve diğer tüm tutuklulara gösterdiğiniz desteğe teşekkür etmek için geldim. Buradaki dayanışmacı duruşunuzu ziyaretimde onlara anlatacağım. Onlar için çok önemli bir moral olacağını düşünüyorum.”

gezi-adana (1)

MÜCELLA YAPICI'YA MEKTUP

TMMOB bileşenlerinden oluşan heyet, Gezi Davası'nda verilen hükümlerin TMMOB'nin güçlü ve örgütlü duruşu karşısında uzun süredir sistematik olarak sürdürülen direnç kırma girişimlerinden birisi olduğunun altını çizerek, adalet ve demokrasi talebi ile dayanışmayı sürdüreceklerini vurguladı. Ziyarette bulunan heyet, Mücella Yapıcı'ya destek ve moral için birer mektup yazarak kız kardeşi Müberra Sağlamkaya Zöhre'ye teslim etti.

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Sedat Gül, Mücella Yapıcı ve tüm Gezi Davası tutukluları için adalet sağlanana dek dayanışma ve adalet nöbetinin süreceğini belirterek, Müberra Sağlamkaya Zöhre'ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

gezi-adana (3)