Avukat Mücahit Birinci, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve iş insanı Murat Kapki’den şikayetçi olmak üzere İstanbul Adalet Sarayı’na geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Bazı basın yayın kuruluşları, sosyal medya kuruluşları vasıtasıyla öğrenilen, Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2024/228233 sayılı soruşturma dosyamız tutuklu şüphelilerinden Murat KAPKİ ile avukat Mücahit BİRİNCİ arasında cezaevinde gerçekleştirdiği belirtilen görüşme süreci ve içeriği ile ilgili iddialara ilişkin araştırma yapılması amacıyla re'sen soruşturma başlatılmış olup gelişmelerden ayrıca gerektiğinde bilgilendirme yapılacaktır" denildi. Başlatılan soruşturmanın ardından İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Avukat Mücahit Birinci'nin CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB'ye yönelik 'yolsuzluk' soruşturması kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Murat Kapki'den şikayetçi olacağı öğrenildi. Kendisi hakkında re'sen başlatılan soruşturma ile ilgili ifade vermek istediğini söyleyen Birinci'nin henüz ifadesinin alınmadığı öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP'li Mücahit Birinci'nin İBB soruşturmasından tutuklu Murat Kapki ile 31 Temmuz 2025 günü konuştuğunu, Birinci'nin Kapki'ye "1,5 sayfalık bir ifade tutanağını önüne koyup, 'Bunu imzalayacaksın ve üstüne de 2 milyon dolar vereceksin, buradan tıpış tıpış gideceksin' dediğini" aktarmıştı. Özel ayrıca Kapki'nin, Birinci'den şikayetçi olduğu belgeyi de paylaşmıştı.

Açıklamaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Murat Kapki ve Mücahit Birinci arasında geçtiği belirtilen görüşmeye ilişkin soruşturma başlattı.