GÜNDEM

Mimarlık fakültesine atanan ilahiyatçı istifa etti

Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na atandığı ortaya çıkan ilahiyatçı Prof. Muhittin Kapanşahin, tepkilerin ardından istifa etti.

Abone Ol

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Karabük Üniversitesi Safranbolu Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı'na atandığı ortaya çıkan ilahiyat mezunu Prof. Muhittin Kapanşahin istifa etti.

Kapanşahin'in, geçen hafta rektör Refik Polat'ın onayıyla dekanlık görevine başladığı ortaya çıkmıştı. 7 Şubat’ta depremin ardından yapılan bu atama sosyal medyada tartışma konusu olmuştu.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, "Hocamız daha fazla yıpranmasın diye istifasını istedim. Kendisi de kabul etti" dedi.

İstifayı gazeteci Fatih Altaylı da sosyal medya hesabından duyurarak, görevden istifa eden Kapanşahin için "Bu müessesenin varlığını hala hatırlayan birilerinin olduğunu duymak güzel. Kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

İlahiyat profesörü Kapanşahin mimarlık fakültesine dekan olarak atanmasına gelen eleştiriler üzerine Eleştiriler üzerine "Mimari ve şehircilik üzerinde kalem oynattığım bir alan. Ama şunu diyemem; Yani ben mimar gibi bilgiye sahip değilim" demişti.