Türkiye Gazetesi’nin Cumhurbaşkanlığı Muhabiri Emrah Özcan'ın haberine göre; İş Kanunu'nda yapacağı değişiklikle, ücretlerden çalışma saatlerine, yıllık ve haftalık tatilden esnek çalışmaya kadar birçok konuda çalışanı merkeze alan düzenlemeler yapacak.

BEŞ SAAT KISALACAK

İş Kanunu'nda haftalık 45 saat olan çalışma saatinin 40 saate indirilmesi gündemde. Bazı meslek gruplarındaki 48 saatlik çalışma saatleri de azaltılacak.

AZİZ ÇELİK: TÜRKİYE ACİLE FAZLA MESAİLERİ DÜŞÜRMELİ 40 SAATE İNDİRMEYİ TARTIŞMALIDIR

Sosyal politika uzmanı Aziz Çelik ise 2019'da Birgün'deki köşesinde şu ifadeleri kullanmıştı:

“Pembe tablolar ve iyimser tahminler gerçekleri değiştirmiyor. Türkiye’de işsizlik en vahim sosyal sorun olmaya devem ediyor ve bu sorunu en derinden yaşayanlar ise gençler ve kadınlar. Türkiye’nin geleceğinin en önemli sorunu işsizliktir. Güvenceli ve kaliteli işler yaratılması, gençlerin ve kadınların daha çok, daha insani işe erişiminin sağlanması Türkiye’nin beka sorunudur.

Palyatif önlemlerle, geçici ve eğreti istihdam biçimleriyle, İŞKUR kaynaklarının istihdam yaratmayan teşviklere akıtılmasıyla Türkiye’nin, gençlerin ve kadınların gelecek sorunu çözülemez. Türkiye acilen fazla mesaileri düşürmeli ve çalışma saatlerini haftada 40 saate indirmeyi tartışmalıdır. Gençlerin ve kadınların çalışabilmesi için öncelikle dikkate alınması gereken çözüm herkesin daha az çalışmasıdır.”