Migros Depo'da çalışan işçilerin ücret artışı, prim, işçi güvenliği ve sağlığı ile daha iyi çalışma koşulları talebiyle başlattıkları direniş ardından Migros yönetimi ve DGD-SEN (Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası) arasında yapılan görüşmede anlaşmaya varıldı.

DGD-SEN tarafından yapılan yazılı açıklamada anlaşmaya varıldığı ve işçilerin kazandığı belirtildi.

İŞTEN ATILAN ÇALIŞANLAR GERİ ALINACAK

18 gündür direnişlerini sürdürdükleri için gözaltına alınan ve darp edilen işçilerle ile ilgili DGD-Sen Sendikası tarafından yapılan yazılı açıklamada, “İşten atmalar ve işyerinde ücret artışı, prim, işçi sağlığı, iş güvenliği ve diğer sorunlar” ile ilgili anlaşmaya varıldığı duyuruldu. Haluk Levent'in arabuluculuğunda Migros yöneticilerinin katılımı ve garantörlüğünde Us Grup ile görüşme yapıldığı bilgisini paylaşan DGD-SEN, “Görüşme sonucunda; atılan tüm işçilerin işe geri alınması, ücret artışı, prim ödemeleri ve işçi sağlığı iş güvenliği sorunlarının giderilmesi ile ilgili detaylarını daha sonra açıklayacağımız şekilde mutabakata varılmıştır” dedi.

DGD-SEN, olumlu sonuçlanan görüşmenin dayanışmanın sonucu olduğunu ifade etti.

FMEIoiPXIAkpzT6

SANATÇI HALUK LEVENT ARABULUCULUK GÖREVİNİ ÜSTLENMİŞTİ

Levent'in sosyal medya hesabından "Haluk abiden sizlere mesaj var. “Canlarım! Geçen yıl Migros işçileri için arabulucu olmuştum.Çözüme kavuşmuştu. Son 9 gündür hem sendika hem taşeron firma ile görüşmem sürüyordu. Son görüşmeyi Ahbap derneğinde yaptık(8 saat sürdü) Ve tüm sorunlar çözüldü. Bilginize” paylaşımı yapıldı.

Paylaşımın devamında "Detaylı açıklamalar @DGDSEN ve @usgrup_tr16 tarafından en kısa sürede yapılacak," bilgisini vermişti.

NE OLMUŞTU?

Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na (DGD-SEN) bağlı Migros Esenyurt depo da çalışan işçiler yüzde 8’lik zam teklifine karşı iş bırakma eylemi başlattı. 3 Şubat tarihide iş bırakma eylemine başlayan işçilerin işine işveren tarafından son verildi. Eylemin 6’ıncı gününde depodaki işçiler gözaltına alınarak depodan çıkarıldı. Daha sonra serbest bırakılan işçilerin eylemi depo önünde sürdü. İşçiler aynı zamanda boykot çağrısında bulundu. İşçilerin bu çağrısına çeşitli örgütler, üniversite öğrencileri Migros’u boykot ettiklerine dair videoları göndererek işçileri destekledi.

İşçiler, saatlik ücrete 4 TL zam yapılması, primlerin yasal güvenceye alınması, işçi sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması, işten çıkarılan 257 işçinin işe geri alınması yönündeki taleplerinin karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini duyurdu. İşçiler, “Kazanacağımız bir direniş yolun girdik” mesajını vererek, kararlılıklarını vurguladı. Bunun yanı sıra işçiler, 18 Şubat’ta Migros Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı Beykoz’da bulunan evinin önünde protesto eylemi düzenledi.

Özilhan’ın kaldığı villanın önüne gelen işçilerin etrafı polisler tarafından kuşatıldı. Burada bir süre bekleyen işçiler daha sonra polisler tarafından ters kelepçelenerek gözaltına alındı. Gözaltına alınan işçiler, “Vur vur inlesin Migros bizi dinlesin”, “İşçiler açken, Özilhan’a huzur yok” şeklinde slogan attı. Eylemin ardından polis işçileri kelepçeleyerek gözaltına alındı. Bu esnada gözaltına alınan Gülabi Abi’nin gözyaşlarını kelepçeli elleriyle silmesinin fotoğraflanması ardından kamuoyunda yoğun tepkilerin yükselmesine ön ayak oldu.