Ankara ile Atina arasındaki tansiyon son haftalarda Ege'de yaşanan gelişmelerle birlikte yükselirken, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'u ziyaret etti.

Elysee Sarayı'ndaki görüşmenin ardından bir açıklama yapan Macron, "Bu stratejik ortaklık Doğu Akdeniz'de herhangi bir huzursuzluğa izin vermeyecek" ifadelerini kullanırken, iki ülkenin 'birlikte daha güçlü' olduğunu vurguladı. Macron ayrıca iki ülkenin dış politika, savunma ve silahlanma alanlarındaki iş birliğinin artık eskisinden daha önemli olduğunu söyledi.

“MİÇOTAKİS'TEN ANKARA'YA YANIT”

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ise Paris'te yaptığı açıklamada, Ankara'ya yanıt verdi.

Miçotakis, "Bir gecede geleceğini söyleyenleri, gün ışığında bekliyoruz" ifadelerini kullanırken, Fransa ile imzalanan silah anlaşmasına vurgu yaparak, "İlk Rafale'ler gökyüzünde uçuyor, ilk fırkateynlerimiz inşa ediliyor" dedi.

Yunanistan bir süre önce Fransa'dan Rafale tipi savaş uçakları satın almıştı.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki ilişkiler bir süredir Ege'deki adaların silahlandırılması nedeniyle gergin bir seyir izliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz, vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz." diye konuşmuştu.