Haber: Hülya Kılınç

Manisa'da siyasi partilerin belediye başkan adayları 31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçime sayılı günler kala çalışmalarını hızlandırırken, MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün seçim çalışmalarında sık sık su fiyatlarının yüksek olmasından dolayı tepki gördü.

Halkın gösterdiği tepkiye canı sıkılan MHP'li Cengiz Ergün, durumu kurtarmak için MASKİ aracılığıyla su abonelerine SMS mesajı gönderilmesini sağlayarak algı yaratmaya çalıştı. Türkiye'deki büyükşehirler arasında su fiyatlandırmasında Manisa'nın 15. sırada olduğu iddia edilen mesajda, birilerinin halkı yanlış yönlendirdiğine vurgu yapıldı.

Manisa'da yıllardır MASKİ'nin uyguladığı su zamları ve kartlı sayaç uygulamasına karşı hukuk mücadelesi vermesiyle tanınan Manisa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma ve Çevre Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Doğan, abonelere atılan mesaj üzerine MHP'li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ'yi, Manisa'nın Türkiye'de en pahalı suyu kullanan 2. büyükşehir olduğunu belgelerle kanıtlamaya davet etti.

1 MART İTİBARİYLE MANİSA BÜYÜKŞEHİRLER ARASINDA 1. SIRADA OLACAK

Uğur Doğan, Cengiz Ergün ve MASKİ'ye çağrıda bulunduğu açıklamasında, halkın atılan SMS mesajıyla yanlış bilgilendirildiğini savunarak şu ifadeleri kullandı "En pahalı su polemiği çıkararak halkı eksik bilgilerle yanlış yönlendirildiğine" dair bütün su abonelerine kamu kaynaklarından harcadığınız parayla toplu mesaj atmaktasınız. Konuyla ilgili attığınız mesajda kendinize göre hazırladığınız bir görselle su fiyatlarında  büyükşehirler arasında 15. sırada olduğunuzu iddia ediyorsunuz. Bu mesajınız bana da ulaşmıştır. Ancak bu mesajınız ve hazırladığınız görsel ile asıl siz halkı yanlış bilgilendiriyorsunuz. Şehzadeler ilçesinde yaşayan bir yurttaş olarak gelin istediğiniz yerde, istediğiniz platformda elinizdeki belgelerle siz 15. sırada olduğunuzu ispat edin,  ben de kendi yaptığım çalışmalarla hazırladığım veri ve belgelerle Şubat ayı itibariyle otuz büyükşehir arasında 2. sırada olduğunuzu, Mart ayı itibariyle de 1. sırada olacağınızı belgeleriyle beraber açık ve şeffaf bir biçimde ispat edeyim. Hodri meydan..! Var mısınız?"