“Tespihte kusur olmaz” diyen Yalçın, “Akılsız iti yol kocatır, der atalarımız. Akılsız politikacıyı da kifayetsiz hırs bitirir” ifadelerini kullandı.

Yalçın’ın Twitter hesabındaki paylaşımları şöyle:

‘GÜDÜK KANATLARI UÇMAYA YETMİYOR AMA KENDİNİ ZÜMRÜDÜANKA SANIP HAVALANMAYA ÇALIŞIYOR’

“Halkta karşılığı olmayan bir küsürat partinin başındaki Ahmet Davutoğlu, kamuoyunun ilgisini çekebilmek kaygısıyla muhalefet destekçisi bir TV kanalında Genel Başkanımız Devlet Bahçeliye dil uzatmış. Hem de kendisinde en kıt olan şeyden, akıldan dem vurarak…

Davutoğlu’nun güdük kanatları uçmaya yetmiyor ama kendini Zümrüdüanka sanıp havalanmaya çabalıyor. Yürümeye takati yok, lakin kervansız Bezirgânbaşı gibi yola revan oluyor. Her sözü, her tavrı bir siyaset gülmecesi…

Teşbihte kusur olmaz; akılsız iti yol kocatır, der atalarımız. Akılsız politikacıyı da kifayetsiz hırs bitirir. Tükenmişlik sendromunun yiyip bitirdiği Davutoğlu için 2023 Haziran’ında sandık, siyaset musallası olacak.”

DAVUTOĞLU, BAHÇELİ İÇİN NE DEMİŞTİ? 

Dün Akşam HaberTürk televizyonunda canlı yayına katılan Ahmet Davutoğlu, Ekrem İmamoğlu’na verilen ceza üzerinden yürütülen tartışmaları değerlendirdiği sırada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye de yüklendi. “Erdoğan’ın talimatıyla diyorsunuz. Gerçekten yargı böyle mi işliyor? O zaman Bahçeli neden ‘Kemal beye operasyon yapıldı’ dedi. Bu Cumhur İttifakı içinde çelişki değil mi?” sorusuna yanıt veren Davutoğlu, “Çünkü Bahçeli o küçük aklıyla açık söyleyeyim altılı masanın içine fitne sokmaya çalışıyor. Başka zaman Kılıçdaroğlu’nu savunmuyor da şimdi neden savunuyor? Yeni mi aklına geldi?” diye sordu.

Davutoğlu’nun sözleri üzerine araya giren sunucu, “Hakaret ifade edecek sözler. Belki düzeltmek istersiniz” diye uyardı.

Davutoğlu ise şunları söyledi: “Bahçeli’nin bizim hakkımızda söylediği şeyler… Küçük bir hesapla diyeyim o zaman, madem sizin hatırınıza. Yoksa sayın Bahçeli’nin nezaket anlamında hatırı yoktur. O bize en ağır hakaretleri yaptı, yapıyor. Böyle programlara da çıkmaz… Ama sayın Bahçeli sayın Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri yaparken birden nereden sayın Kılıçdaroğlu’nun hukukunu savunma telaşına düştü. Kendi işlerine baksınlar.”