Metropoll araştırma şirketi 1 Eylül 2022 ile Mayıs 2023 arasında yaptığı 22 cumhurbaşkanlığı anket sonuçlarını paylaştı.

Anketlere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan ortalama 16.8 puan; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan 8.6 puan geride kaldı. Erdoğan, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ise 1.4 puan önde çıktı.

Sencar, paylaşımında İmamoğlu ve Yavaş’ın Erdoğan karşısında kazanma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkati çekerek, “Erdoğan siyasi ustalığını kullanarak KK’nın kendisine rakip olmasını sağladı. Sol-seküler çevrelerin büyük çoğunluğu bu oyuna geldiler ve CB’lığını RTE’ye hediye ettiler” yorumunu yaptı.

Sencar paylaşımında, “Eylül 2022 ile Mayıs 2023 arasında Metropoll Araştırma CB seçimine yönelik 22 araştırma gerçekleştirmiştir. Bu araştırmaların ortalaması olarak M. Yavaş Erdoğan’dan 16.8 puan, E. İmamoğlu 8.6 puan önde, K.Kılıçdaroğlu ise Erdoğan’dan 1.4 puan geride çıkmıştır.

Araştırma bulgularından açıkça görüldüğü üzere, CB seçimini MY ve Eİ’nun kazanma ihtimali çok yüksekti. Erdoğan siyasi ustalığını kullanarak KK’nın kendisine rakip olmasını sağladı. Sol-seküler çevrelerin büyük çoğunluğu bu oyuna geldiler ve CB’lığını RTE’ye hediye ettiler” ifadelerini kullandı.