İSTANBUL (AA) - İstanbul'da metrobüsün Merter durağında çıkan tartışmada, amca ile yeğenini bıçakla yaraladığı öne sürülen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bakırköy 55. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Gökay Atilan ile tarafların avukatları katıldı.

Söz alan sanık Atilan'ın avukatı Salih Can Ertürk, olayın başlangıcının karşı tarafın eylemi nedeniyle meydana geldiğini, olayda meşru müdafaanın söz konusu olduğunu savunarak, müvekkilinin asıl mağdur olduğunu söyledi.

Müştekilerin avukatı Tolga Cangüloğlu da polisler gelene kadar sanığın bıçağı bırakmadığını, sanığın eyleminin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçu oluşturduğunu iddia ederek, sanığın tutuklanmasını talep etti.

Sanık Gökay Atilan da herhangi bir sabıka kaydının olmadığını söyledi.

Mahkeme, sanık savunmalarının alınmış olması, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve tüm dosya kapsamı gözetilerek, tutuklama talebinin reddine karar verip, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Duruşmadan sonra konuşan sanık Gökay Atilan, "Bir kadın korudum başıma gelmeyen kalmadı. Bu kadar kadın cinayeti varken darp edilen bir kadına yardım etmeden duramazdım. Ben doğru olanı yaptım, vicdanım rahat. O kadın o gece evine rahat gitti en azından. Kadına müdahale etmemelerini söyleyince gözüme yumruk yedim. İki kişi üzerime abanıp beni nefessiz bıraktı. Etraftan yardım istedim. Kimse gelmeyince kendimi korumak için bıçağı çıkardım." dedi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 2 Şubat 2022'de Merter metrobüs durağında sanık Gökay Atilan ile müştekiler Murat Köklü ve amcası Mustafa Köklü'nün arasındaki tartışmanın kavgaya dönüştüğü belirtiliyor.

Olaya ilişkin kamera görüntüleri incelendiğinde taraflar arasında yaşanan arbedede Atilan'ın bıçağı savurduğu, müştekilerin de sanığın elinden bıçağı almaya çalıştığı anlatılan iddianamede, olayda Murat ve Mustafa Köklü'nün bıçakla yaralandığı kaydediliyor.

İddianamede, sanık Gökay Atilan'ın 2 kişiye karşı "silahla kasten yaralama" suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.