TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, bir radyo programında yaptığı konuşmada, işlerinden atıldıkları için açlık grevi başlatan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için “Kimse benden Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı beklemesin” dedi.

[mks_dropcap style="letter" size="52" bg_color="#ffffff" txt_color="#000000"]T[/mks_dropcap]ürkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, RS FM’de yayınlanan Yavuz Ohan’dan Bidebunudinle programında yaptığı konuşmasında KHK’lerle işlerinden atılan ve açlık grevi başlatan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında “Kimse benden Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı beklemesin” dedi. Feyzioğlu, “Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var” diye konuştu.

‘TUTUKLANMA GEREKÇESİNDE NURİYE VE SEMİH’İN AVUKATLARI OLMASI YOK’

Feyzioğlu, Nuriye ve Semih’in avukatlarının tutuklanmasına ilişkin şunları söyledi: “Nuriye ile Semih adlı açlık grevi yapan kişilerin tutuklanan avukatlarının tutuklanma gerekçesinde, Nuriye ile Semih’in avukatı olmaları yoktu. Polisin öldürdüğü DHKP-C teröristin üzerinden çıkan listede tutuklanan bazı avukatların adı geçtiği söyleniyor. Ben bu listenin değersiz olduğunu söyleyemem.” ‘DEVLETİN MÜDAHALE ETME YÜKÜMLÜLÜĞÜ VAR’ Nuriye ve Semih’in açlık grevinde olmasıyla ilgili, “Devletin açlık grevindeki kişilere müdahale etme yükümlülüğü var” diyen Feyzioğlu şunları kaydetti: “Açlık grevi yapan kişi, bilincini kaybettiğinde, devletin ona ölmemesini sağlamak için müdahale etme yükümlülüğü var. Nuriye ile Semih’i evlat edinecek bir sempati içinde olmamı kimse benden beklemesin.”