Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Açıklamada, yoğun kar yağışıyla birlikte buzlanma, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bugün yapılan açıklamada, bu gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in 800-900 metre üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Açıklama şöyle:

“Bu gece saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz’in 800-900 m üzeri yüksek kesimlerinde (Trabzon’un doğusunun yüksekleri ile Rize ve Artvin’in yüksek kesimlerinde) yer yer yoğun kar yağışları bekleniyor. Yarın (Perşembe) akşam saatlerinden sonra havanın daha da soğumasıyla kar yağışlarının 500-600 m üzeri bölgelerde de etkili olması bekleniyor. Cuma günü ilk saatlerde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”