Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Nisan hava durumu raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz Bölgesi ile Sakarya, Sivas, Kars ve Ardahan çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde ise çığ riski bulunduğu aktarıldı.

BATI VE GÜNEYBATI YÖNLERDEN KUVVETLİ RÜZGÂR 

Meteoroloji rüzgârın; Batı Karadeniz'in doğusunda batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısına bulundu.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE TOZ TAŞINIMI UYARISI DA YAPILDI

Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da kar örtüsü bulunan eğimli ve dik yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Yurdun doğu kesimlerinde ise, toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ve bu durumlara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.