Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Orta Karadeniz ile Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

SICAKLIKLAR 10 DERECE BİRDEN DÜŞTÜ

Yurt genelinde hava sıcaklığı 10 derece birden düşerken, yaklaşık 4 gündür de sağanak yağış etkisini sürdürüyor. Yağışların önümüzdeki günlerde kuvvetli sağanak yağışa dönüşeceği belirtiliyor.

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARI

Meteoroloji, Türkiye genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu olmasının beklendiğini aktardı. Marmara’nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nin yerel ve aralıklı yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklar bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında bu gece saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği kaydedildi.

Ankara, İstanbul ve İzmir`de sıcaklıkların mevsim normallerinin birkaç derece altında olacağı öngörülüyor. İstanbul’da sadece yarın için yağış beklentisi bulunurken, Ankara’da ise iki gün boyunca yağış etkili olacak. İzmir’de ise kıyı egede olduğu gibi yağış beklentisi bulunmuyor.