2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın 8. gününde Türkiye ilk altın madalyasını klasik yay bireysel finalinde elde etti. İtalyan Mauro Nespoli'yi 6-4 yenen milli okçu Mete Gazoz altın madalya kazandı. Milli okçu, sabah seansında son 16 turunda Avustralyalı Taylor Worth'u geçerek çeyrek finale kaldı ve bu turda da dünya sıralamasında 1 numara olan ABD'li Brady Ellison'u eleyerek yarı finale yükseldi. Yarı finalde Japon Takaharu Furukawa'yı mağlup eden Mete Gazoz, İtalyan Mauro Nespoli ile altın madalya için yarıştı.

ZORLU BİR MÜCADELE

Dünya ve Avrupa şampiyonu rakibi karşısında Mete, maça iyi başlayamamasına rağmen, ikinci sette 28-28'lik eşitliği sağladı. Müsabakanın üçüncü setini 27-26 alan ay-yıldızlı sporcu, genel skorda 3-3 beraberliği sağladı. Dördüncü sette ise iki sporcu da üst düzey atışlar yaptı ve karşılaşma 29-29 skorla sona erdi. Kazanan sporcunun olimpiyat şampiyonu olacağı beşinci sete Mete 9, Nespoli ise 8 atarak başladı. İki sporcu da ikinci atışlarında 10 puanı buldu. Son atışında 10 puan atan Mete, rakibinin atışını beklemeden genel skorda 6-4 üstünlük kurarak maçı 6-4 aldı ve altın madalyayı kazandı.

TARİHİ BAŞARI
Milli okçu Mete Gazoz, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda klasik yay bireysel kategorisinde altın madalya alarak okçulukta ilk altın madalyayı Türkiye'ye getiren sporcu oldu. Başarı, Türk okçuluğunun olimpiyatlarda aldığı ilk madalya olarak tarihe geçti. Böylece okçuluk, Türkiye'ye olimpiyatlarda madalya getiren 7. branş oldu.