Mersin Yenişehir Belediyesi tarafından Eğriçam Mahallesi'nde yapılan Göçmen Balık Pazarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit “Göçmen Balık Pazarı’nı açmaktaki amacımız, insan yaşamında olmazsa olmaz olan sağlıklı yaşamak için temel gıdalarından biri olan deniz ürünlerini en hesaplı ve kaliteli şekilde vatandaşımıza ulaştırmak” dedi.

Yenişehir Belediyesi tarafından yapılan Göçmen Balık Pazarı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Eğriçam Mahallesi’nde açıldı. Vatandaşların daha uygun fiyatlarla deniz ürünlerine kolayca erişebilmesini amaçlayan Göçmen Balık Pazarı’nın açılış törenine, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, MESİAD Başkanı Hasan Engin, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Yenişehir Belediyesi tarafında yapılan ve bin 108 metrekarelik alan üzerine kurulu olan Göçmen Balık Pazarı, sekiz balıkçı dükkanı, manav, pişirme fırını, beyaz ve kırmızı et satış dükkanı ve kafeteryadan oluşuyor. Pazarda aynı zamanda Yenişehir Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin de marketi yer alıyor.

“BELEDİYELERİMİZİN GEREK İKTİSADİ GEREK KÜLTÜREL FAALİYETLERİ ASLINDA MUASIR MEDENİYET YOLUNDA BİLİM, SANAT VE KÜLTÜR HEDEFİNDE BİZİ BULUŞTURUYOR”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Göçmen Balık Pazarı’nın açılışında şunları söyledi.

"Bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıl dönümü. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. Bütün emperyalist güçlerin ellerindeki süper silahlara, ekonomik güce rağmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğiyle kurtulan ülkemizin cumhuriyetle taçlandığı bugün de belediyelerimizin gerek iktisadi gerek kültürel ve sanatsal faaliyetleri, aslında Ata'mızın bize gösterdiği muasır medeniyet yolunda bilim, sanat ve kültür hedefinde de bizi buluşturuyor. Göçmen’i bilenler yapısını çok iyi tanırlar. Göçmen, yerel balıkçıların daha çok ikamet ettiği yerdi. Bu güzel semtte Mersin’e, kültürüne uygun bir balık pazarının yapılmasında, buradaki insanların kültürünü yaşatmasında katkısı olan başta Yenişehir Belediye Başkanı’mıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Göçmen Balık Pazarı’nda faaliyet gösterecek iş yeri sahiplerine de hayırlı uğurlu olsun.”

“ESNAFIMIZA DA BİR ÇAĞRIM VAR; REKABETİNİZ BİRBİRİNİZLE DEĞİL, KALİTEYİ DAHA DA YUKARI ÇIKARMAK İÇİN OLSUN”

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise şöyle konuştu:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun. Çok yaşa Cumhuriyet! Rekabetiniz birbirinizle değil, ürünlerinizin kalitesini daha da yukarı çıkarmak için olsun. Göçmen Balık Pazarı’nı açmaktaki amacımız, insan yaşamında olmazsa olmaz olan sağlıklı yaşamak için temel gıdalarından biri olan deniz ürünlerini en hesaplı ve kaliteli şekilde vatandaşımıza ulaştırmak. Esnafımıza da bir çağrım var; rekabetiniz birbirinizle değil, rekabetiniz kaliteyi daha da yukarı çıkarmak için olsun. Ürünlerinizi hesaplı kitaplı satın ki vatandaş gelsin, alışverişini yapsın ve bu çarşı Mersin merkezdeki en önemli balık satışı yapan yer olsun.

Görüyoruz ki hayat gerçekten çok zor, fiyatlar ateş pahası, maaşlar yetmiyor. Yerel yönetimler olarak, insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını sağlamalıyız. Yaptığımız tesislerde vatandaşlarımızın üretimden gelen gücünü kullandığı gibi tüketimden de gelen gücünü kullanabileceği organizasyonlar yapma noktasında bir çaba içerisindeyiz. Ben, bu tesisin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Buraya tuğla koyan her arkadaşımın önünde saygıyla eğiliyorum. Kentimize, Mersin'imize yakışır bir iş yaptık. Ulu Önder’imizin bize emanet ettiği bu ülkenin daha yaşanabilir olması ve onun emanet ettiği değerleri daha da yukarı taşıyarak ileriye gideceğiz. Göçmen Balık Pazarı’mız hayırlı uğurlu olsun.”

Konuşmaların ardından Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve beraberindekiler pazarı gezerek esnaflara hayırlı işler diledi. Açılışta vatandaşlara ücretsiz balık ekmek de ikram edildi.