Haber: Elif Kurttaş

Mersin Yenişehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, belediye hizmet alanlarının satışına izin verilmesine tepki gösterdi.

"Halkın malı halkta kalacak. Belediye hizmet alanlarının satışına izin vermeyeceğiz" diye konuşan Mersin Belediyesi Meclis Üyesi Yıldız, insanların sosyal tesis beklediklerini ancak hukuk kurallarını aşan ve etik olmayan birçok uygulamayla karşılaşıldığını aktardı.

Belediye Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız şöyle konuştu:

"Alan 2018 planına göre sosyal tesis olarak planlanmış. Fakat burası daha sonra ticaret konut alanına dönüştürüldü. Bu burada yaşayan insanlar için haksızlık durumu. Ticaret konut demek burada yarın 21 katlı bir apartmanın yapılabilmesi olasılığı demek. Dolayısıyla burada insanlar sosyal tesis beklerken apartmanla karşılaşabilir. Bunun daha vahimi imar yönetmeliği gereği sosyal tesis alanlarının ticari konut haline çevrilmesi mümkün ya da etik değil. Hukuk kurallarını aşan bir işleyişten bahsediyoruz"

Belediyenin alanı satışa çıkarttığını aktaran Yıldız, kentin en yeşil ve doğru planlandığını düşündüğümüz yeri olan Yenişehir'de bunların yapılıyor olmasına ve belediye hizmet alanlarının konut alanlarına çevrilmesi girişimine dikkat çekti.