Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ çeşitli etkinliklere sahne oldu.

‘Kleopatra Yılı’ ana temasıyla bu yıl 1’incisi düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali’ne, 27 farklı ülkeden folklor ekipleri katıldı. Konserlerden eğlencelere, kadın stantlarından Slow Food Yeryüzü Pazarı’na, resim sergilerinden söyleşilere, yamaç paraşütünden kortej yürüyüşüne çeşitli etkinliklerin düzenlendiği festivalde, ilçenin yöresel yemeklerini ve kente özgü eşyalar ziyaretçilere tanıtıldı. 

Yarenlik Alanı’nda balıkçılık yapan Yaşar Ömgen, normalde iş yoğunluğunun akşam saat 17.00 sıralarında azalmaya başladığını, fakat festivalde gece 24.00’e kadar iş yaptığını belirterek, “Gayet mutluyduk, güzel bir iş oldu. Yıllardır buradayız, ilk defa böyle bir kalabalık gördük. Tarsus, Tarsus olalı ilk defa böyle bir şey gördüm. Normalde saat 17.00 veya 18.00’de kapattığımız dükkanı, akşam 11-12’ye kadar hep açık tuttuk. Umarım bu festivaller hep böyle devam eder” dedi.

Tarsus’un tanınmış ayrancılarından olan ve tarihi Abacı Han bölgesinde 1977 yılından bu yana esnaflık yapan Orhan Değer ise şöyle konuştu:

“Tarsus’un en eski esnaflarındanız. Çok müthiş bir insan patlaması yaşandı. Her yöreden insanlar geldi. Ayranımızı, lahmacunumuzu tattılar ve buranın yemeklerinin ne kadar güzel, lezzetli olduğunu gördüler. Tarihi yerlerimizi gezdiler. Tarsusumuza çok büyük bir katkısı oldu. Ben 77’den bu yana böyle bir kalabalık, böyle bir insan topluluğu görmedim. Her çeşit insanla tanıştık. Bizim için mükemmel oldu. Bu festival Tarsus’u gerçekten Türkiye’ye tanıttı.”

Humus ustası Bülent Döven ise “Halkımız coştu, coşkunluk vardı. Hareketlilik yaşadık, çok güzel ilgi ve sevgi aldık. Belediye Başkanımıza bu yönden çok teşekkür ederiz. Bir coşku vardı. Yabancılar geldi buraya, onlara güzel hizmet verdik. Artı Vahap Başkanımız buraya geldi, kendi elleriyle humus yaptı ve çok mutlu oldu. Biz de ondan dolayı çok mutlu olduk” diye konuştu.