Belediye tarafından hem ekonomik hem de kaliteli sıcak ekmek tüketimine destek olabilmek amacıyla başlatılan ‘Merkezefendi Halk Ekmek’, yurttaşlar tarafından talep görmeye devam ediyor. Şu ana kadar belirlenen 11 noktada Merkezefendililere hizmet veren büfeler Bahçelievler, Merkezefendi ve 1200 Evler Mahallelerine de açılıyor. 

‘Merkezefendi Halk Ekmek’ uygulaması kapsamında Karahasanlı Mahallesi Alperen Ersoy Kapalı Pazar Yeri önü, Alpaslan Mahallesi 5505. Sokak, Karaman Mahallesi Muhtarlık arkası, Sümer Mahallesi Kapalı Pazar Yeri yanı, Akkonak Mahalle Muhtarlığı yanı, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi 321. Sokak, Sevindik Mahallesi 2309. Sokak, Muratdede Mahallesi Merkezefendi Kapalı Pazar Yeri yanı, Sırakapılar Mahallesi 1788. Sokak, İlbade Mahallesi 110. Sokak park içi, Değirmenönü Mahallesi 1739. Sokak, Merkezefendi Mahallesi 29 Ekim Bulvarı (Merkezefendi Zabıta Müdürlüğü Ek Hizmet Binası) önü, 1200 Evler Mahallesi 1200 Evler Pazar yeri karşısı park içi ve Bahçelievler Mahallesi Bahçelievler Caddesi park içindeki büfeler, yurttaşa taze ve bütçelerine uygun ekmek alma imkanı sağlıyor.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam ettiklerini belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan projeye ilişkin, şöyle konuştu:

“Yeni açılan büfelerimizle binlerce ekmeği vatandaşlarımızla buluşturmanın sevincini yaşıyoruz. Tüm ekonomik zorluklara ve artan maliyetlere rağmen 'Merkezefendi Halk Ekmek' büfelerimizle vatandaşlarımızın yanında olmaya devam ediyoruz. Aile bütçelerine ciddi anlamda katkı sağlayan ‘Merkezefendi Halk Ekmek’ büfeleri sayesinde aileler ev içi harcamalarında tasarruf sağlıyor. 14 mahalleye kurulan büfelerimiz ile vatandaşlarımız ucuz ve kaliteli ekmeğe daha rahat ulaşabiliyor.”