Hakikaten büyük bir zavallılık. Bütün Türkiye yurttaşlarına, seçmenlerine, lütfen e-Devlet’ten, olur ya siz de üye yapılmışsınızdır, bir bakın, bari silin ki bu kadar boşu boşuna sevinmesinler" dedi.

Meral Danış Beştaş, bugün TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

“GRUP BAŞKANVEKİLİMİZ SEVGİLİ İDRİS BALUKEN, BU SABAHA DOĞRU İNFAZINI TAMAMLAYARAK CEZAEVİNDEN ÇIKTI”

Beştaş, “Önceki dönem Grup Başkanvekilimiz sevgili İdris Baluken, bu sabaha doğru infazını tamamlayarak cezaevinden çıktı. Öncelikle İdris Başkan’a hoş geldiğiniz demek istiyorum. Hepimizin gözü aydın. Maalesef 6 buçuk yıl rehin tutulmadan sonra bırakıldı. Haksız yargılama ve siyasi rehine operasyonlarını burada çok anlattık. Hukuk önünde bunların mutlaka yargılaması ve soruşturması yapılmalıdır” dedi.

“CEZAEVLERİ, İKTİDARIN VE HESAPLARININ RÖVANŞ YERLERİ OLAMAZ”

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarını hatırlatan Beştaş, “AİHM kararlarına rağmen hâlâ cezaevlerinde rehin tutulan arkadaşlarımızın da bir an önce özgür kalması gerektiğini hep söyledik. Bir kez daha ifade etmek istiyorum; cezaevleri, iktidarın ve hesaplarının rövanş yerleri olamaz. Bizler, her şeye rağmen demokratik siyaseti savunmaya devam edeceğiz. Ve arkadaşlarımızı teker teker alacağız” diye konuştu.

“BEKİR KAYA, SELAHATTİN DEMİRTAŞ, CAN ATALAY, SELÇUK KOZAĞAÇLI VE AYLA AKAT’IN DA AVUKATLIK GÜNLERİNİ KUTLUYORUM”

Mesleği avukatlık olan Meral Danış Beştaş, bugünün Avukatlar Günü olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Meslektaşlarımın Avukatlar Günü’nü kutluyorum. Hepimizin günü kutlu olsun içtenlikle. Bu vesileyle hâlâ cezaevinde tutulan sevgili Bekir Kaya, Selahattin Demirtaş, Can Atalay, Selçuk Kozağaçlı ve Ayla Akat’ın da günlerini buradan kutlamak istiyorum. Sevgilerimizi iletmek istiyorum. Hukukun işlemediği, hukuksuzluğun dayatıldığı, adalete olan güvenin yerle bir edildiği günlerden geçiyoruz. Tarafsız ve bağımsız yargının mayasının adalet olduğunu gayet iyi biliyoruz. Fakat maalesef bu öz, yürütmenin baskısı altında her gün daha fazla ödün veriyor. Avukatlık meslek örgütleri, yandaş üretme adına bölünmeye devam ediliyor. Savunmaya yönelik bu tutumun adaleti yok etme amaçlı olduğunu, adaleti yerine getirme görevlerini icra eden son kalenin avukatlar olduğunu da savunma olduğunu da biliyor ve görüyoruz. Bu kaleyi korumaya devam edeceğiz.”

“HABERSİZ BİR ŞEKİLDE ADALET VE KALKINMA PARTİSİ ÜYESİ YAPILMIŞLAR”

Meral Danış Beştaş, “Elimde AKP üye kayıtları var. Sadece iki tane getirdim. Bunların bir kısmı benim yakın akrabalarım. Habersiz bir şekilde Adalet ve Kalkınma Partisi üyesi yapılmışlar. Bu sabah aradılar, Whatsapp kayıtlarıyla, ne demişler? Şanlıurfa mesela bir tanesi, ‘Karaköprü teşkilatı 2022 dönemi aktif üyesisiniz’. Bunlar HDP’li. Bunlar memur, esnaf, doktor, avukat. Sordum, ‘Kaç kişisiniz, sadece iki tane gönderin’ dedim. Yanımda 10 tane daha var. ‘Bir baktık e-Devlet’ten, Allah Allah, biz zaten üyeymişiz, biz üye olmadık. Haberimiz de yok’ deniyor. Bu iktidarın irade gasp etmekte ne kadar mahir olduğunu biliyoruz. İradeye saygınızın olmadığını kayyumlardan, rehin aldığınız vekillerden, belediye başkanlarından biliyoruz. Şimdi de halk iradesine üyelikle ipotek koymaya çalışıyorsunuz. Ne yani, üye yaptıklarınız size oy mu verecek? Ne kazanacaksınız? Hakikaten büyük bir zavallılık. Bütün Türkiye yurttaşlarına, seçmenlerine, lütfen e-Devlet’ten, olur ya siz de üye yapılmışsınızdır, bir bakın, bari silin ki bu kadar boşu boşuna sevinmesinler” diyerek yurttaşlara çağrı yaptı.