HABER VE FOTOĞRAFLAR: CİVAN DEĞER

Kısa bir süre önce çalışmalarına başlayan Menderes Halk Meclisi emekçilerle buluşmaya devam ediyor.

Hareketlenen siyasi gündem, hızlı fiyat artışları, üreticinin her geçen gün daha ağır koşullarda yaşamını sürdürmek zorunda kalması, Menderes’in öncülerini yeniden bir araya getirerek Menderes Halk Meclisinde buluşturdu.

HER KESİMDEN DESTEK

Bir grup akademisyen, bilim insanı, sendikacı, STK temsilcisi, hukukçu, aydın, çevreci, yazar ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu duyarlı insanların öncülük ettiği Menderes Halk Meclisi ilk buluşmasını Türkiye İşçi Partisi (TİP) genel başkanı Erkan Baş ile birlikte Çatalca köyündeki üzüm üreticileriyle gerçekleştirmişti. 

İkinci kez bir araya gelen Halk Meclisi gönüllüleri Menderes’e bağlı Değirmendere köylüleriyle bir araya gelerek sorunlarına çözüm yolları aradı. 

Menderes Halk Meclisi dönem sözcüsü Dr. Osman Sirkeci, çalışmalarda yer alan herkesin gönüllü olduğunun altını çizdi ve şöyle konuştu:

“Bizler; çevreci, akademisyen, bilim insanı, sanatçı, eğitimci, emekçi, gazeteci ve aydınlardan oluşan bir grup arkadaşımızla bir araya gelerek Menderes Halk Meclisi çatısı altında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Öncelikli amacımız emek, alın tersi ve adil bir paylaşım zemini oluşturmaktır. Bu temelde köylülerimizle de bir araya gelerek onların sorunlarının çözümü noktasında sohbetlerimiz oluyor. Köylünün en büyük sorunu ürettiklerini istediği fiyata satamamasıdır. Tabi bizler meclis olarak köylü, emekçi, ezilen, hak ve adaletten yana olan herkesin yanında olacağız” dedi.

“7 MİLYON EMEKÇİYLE DESTEĞE HAZIRIZ”

Toplantıya katılan İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin ise, İzmir’de 68 bin, Türkiye genelinde ise 7 milyon civarında üyelerinin bulunduğuna dikkati çekerek işin emek boyutuyla her anlamda Menderes Halk Meclisine destek sunmaya hazır olduklarını belirtti. 

DERNEKLEŞME KARARI

Halka Meclisinde; yüksek beklentilerle bir araya gelen bu grubun meşru bir zeminde faaliyetlerini yürütebilmesi açısından tanımlanan faaliyet alanı ve amaçlarına uygun bir dernek statüsüne kavuşturma kararı aldı. 
Mecliste yer alan hukukçu üyeler, Meclisin çalışma alanını yasal statü zemininde güçlendirmek için dernek tüzüğü hazırlayacak. Bu tüzük doğrultusunda Meclis çalışmaları daha da geniş alana yayılarak devam edecek.
 
DANIŞMA KURULLARI

TARIM

Menderes‘te tespit edilen altı ana başlık altında oluşturulacak olan danışma kurullarında görev alan gönüllüler belirlendi. Buna göre; Menderes’in önemli üretim alanı olan Tarım Danışma Kurulunda; Barış Gürsoy, Osman Uzunoğlu ve Şeref Özkan görev aldı.

SAĞLIK, ĞİTİM VE KÜLTÜR

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Kurulunda Hüseyin Ünlü, Eğitim Bilim Kültür Sanat Kurulunda Nesrin Altıkulaç, Kamuran Elbeyoğlu, Fatmagül Şirin gönüllü olarak görev aldı. 

HALKLA İLİŞKİLER

Halkla İlişkilerde ise gazeteciler Nihat Sözeri, Engin Şirin, Civan Değer, emekli öğretmen Selim Coşkun, İzmir Seyyar Esnaf ve Sanatkarlar Derneği başkanı Evren Laçin, İzmir Geridönüşüm Kooperatifi kurucu başkanı Erhan Laçin ve emekli öğretmen Şahin Çoban görev aldı.

EKOLOJİ

Ekoloji, Tarih ve Turizm kurulunda çevreci Aküli Altıkulaç, Aygül Şengül ve akademisyen Dr. Osman Sirkeci gönüllü olarak görev aldı.