Bir kabile lideri nikahı kıydı ve düğünde katılımcılar gece boyu dans etti. San Pedro Huamelula Belediye Başkanı Victor Hugo Sosa Garcia ise tören boyunca ağzı bağlanan timsahın dudaklarından çok kez öptü. Sosa, "Doğadan yeterince yağmur, yeterince yiyecek ve nehirlerimize balık vermesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

KATOLİKLİKLE KARIŞAN ADETLER

İspanya sömürgesinden önce Oaxaca eyaletinde yaşayan Chontal ve Huave kabilelerine kadar dayanan adet bolluk ve bereket getirmesi için sürdürülüyor. Ülkenin güneyinde yer alan Oaxaca eyaleti, en fakir bölgelerden biri olsa da kültürel olarak en zengin bölgelerden biri olarak kabul ediliyor.

Oaxaca'da yaşayan gruplar, dillerine ve yerel adetlerine bağlılığını sıkı şekilde sürdürüyor. Katolik öğelerle de karışan bu adete göre bir timsaha beyaz bir gelinlik giydiriliyor ve renkli aksesuarlarla süsleniyor. 7 yaşında "küçük prenses" olarak adlandırılan timsahın doğa anayı temsil eden bir tanrıça olduğuna inanılıyor ve yerel liderle evlenmesi de insan ve kutsal doğa arasında bağ kurulması olarak kabul ediliyor.