Sabah yazarı Mehmet Barlas, bugün yazdığı “Küfürbazlar, yalancılar ve PKK’cılar için” başlıklı yazıda, “Ben fantezi olsun diye bunların milletvekilliği meşruiyetlerini kaybedeceklerinden söz etmiştim, ama bazıları o kadar ciddiye aldı ki iki gündür televizyonlar, makaleler ve sosyal medya benim bu sözlerim üzerinde gelişiyor.” ifadelerini kullandı.

“ABDULKADİR SELVİ BİLE CİDDİYE ALMIŞ”

Mehmet Barlas, şöyle yazdı: “Aklı başında olan her kişi ve Türk siyasetinin geçmişi hakkında biraz bilgi sahibi olanlar, benim yazdığım yazılardaki fantezileri de anlar. Ama şaşıyorum. Mesela ciddiyetine çok güvendiğim Abdulkadir Selvi bile işi ciddiye almış.

Bundan sonra da yarım yüzyıldır yaptığım gibi gözlemlerimle gerçekleri yorumlamaya çalışacağım. Sonuçta gerçekler daima haklı çıkar. Yalancılar, küfürbazlar ve hainler de şapa otururlar. Bu ebedi gerçeği unutmayalım.”

CHP’YE KAPATMA VE SINIR DIŞI LİSTESİ

Sabah yazarı Mehmet Barlas, salı günü “Muhalefetin meşruiyet sorunu” başlıklı bir yazı yazmış, “Yani bir bakarsınız, Kemal Kılıçdaroğlu'nun yönettiği Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir.” demişti. Yoğun tepki alan Barlas, çıkışını dün yazdığı “Hainleri de besliyoruz” başlıklı yazıyla sürdürmüş ve “sınır dışı” talep etmişti. Barlas’ın tepki çeken o satırları şöyleydi: “İşte böyle açmazlarımız var. Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra düşmanla işbirliği yapan bazı Osmanlılar, 150'likler diye listelenmiş ve sınır dışı edilmişlerdi. Acaba yine böyle bir liste mi yapalım? Mesela, Türkiye'yi hedef alan PKK terörizmine karşı sempatik davranan milletvekilleri 150'lik olmaya müstahak değiller midir?”

SELVİ 12 EYLÜL GÖNDERMESİ YAPTI

Mehmet Barlas’ın “kapatma” ve “sınır dışı” çıkışına pek çok kesimden tepki geldi. Barlas’ın bugün sözünü ettiği Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP’nin kapatıldığı 12 Eylül darbesine gönderme yaparak şöyle yazdı: “Sabah gazetesi yazarı Mehmet Barlas, ‘Cumhuriyet Halk Partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir’ diye bir yazı yazdı. Çok yanlış bir kafa yapısı. CHP’yi 12 Eylül yönetimi kapattı ama millet açtı. Partilerin kapatılmasını değil, partilerin kapatılmasının yasaklanmasını savunmak gerekiyor. Bunun için de yasakçı değil, özgürlükçü bir zihniyete sahip olmak gerekli.”