Gazeteci Abdi İpekçi suikastı ve Papa 2. Ioannes Paulus'a yönelik suikast girişimiyle tanınan Mehmet Ali Ağca, uzun süre sonra, özellikle de seçim öncesi bir videoda görünmesi dikkat çekmişti.

Ağca, yıllar süren suskunluğunu ise Odatv’ye bozdu. Odatv Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik’in sorularını yanıtlayan Mehmet Ali Ağca, programa, güvenlik gerekçesiyle bir arkadaşının aracı içerisinden katıldı.  Ağca, toplantının 'kurulması planlanan bir sosyal medya platformu’ ilgili olduğunu ancak kendisine tuzak kurulduğunu iddia etti.

“Benim cezaevindeki koğuş arkadaşım, şu anda medyanın yüzde 50’sinin sahibi. Medyayı namussuzların elinden kurtarmak, onurlu insanların eline vermek lazım. Bunda kötü ne var?” diye soran Ağca, şöyle konuştu:

“O toplantı 4-5 gün önce Büyükçekmece’de bir villada yapıldı. O toplantıya katılan kişilerden sadece ev sahibini tanıyorum, geri kalanı tanımıyorum. Maalesef o toplantıya birçok yanlış kişi de katılmış o toplantıya. Bir sosyal medya platformu kurulacak denildi, bir medya sahibinin yakını gelecek dediler. Ben de böyle bir platform kurmak istiyordum. Maalesef beni tuzağa düşürdüler. Bu rezil bir tuzak. Yazıklar olsun. Çünkü toplantının ertesi gününde bu toplantının görüntüleri medyaya düştü. Misafir ettiğinin bir kişinin görüntü kaydını yapmak rezilliktir. Kısa bir görüntü alacaklarını söylemişlerdi. 1 saat konuştum, haram yemeyin dedim, yetim hakkı yemeyin dedim.”

"ADAM MİLYAR DOLAR ÇALMAMIŞ"

Ağca, devrimci olduğunu iddia ederek, "Ben bir devrimciyim. Ben Kemal Kılıçdaroğlu'nu iyi bir insan olarak görüyorum. Bak, oy kullanmıyorum ama Kılıçdaroğlu'na kin ve nefret tutmanın, Kemal Kılıçdaroğlu'na zulmetmenin hiçbir gerekçesi yok. Adam milyar dolar çalmamış, hiçbir kötülük yapmamış, bırakın seçilirse de seçilsin ya. Yeter artık ya! Kemal Kılıçdaroğlu'na zulüm yapmayın kardeşim" ifadelerini kullandı.