Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Sadri Şensoy, “Bölgede 3 milyon 600 bin öğrenci vardı, başka illere nakil olan 217 bin öğrenci bulunuyor, 3 milyon 400 bin öğrenci bu bölgede kaldı. Çadırlarımızı açtıkça öğrenci sayımızın arttığını gördük. Bin 649 çadırda eğitim öğretime devam ediyoruz” dedi.

TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu bugün toplandı. Adalet, Aile ve Sosyal Hizmetler, İçişleri, Sağlık ve Milli Eğitim bakanlıkları temsilcileri de toplantıya katılarak bilgi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Yardımcısı Sadri Şensoy, deprem bölgesindeki çalışmalar için şunları söyledi:

“ASKERİYENİN SAĞLADIĞI ÇADIRLARDA MEHMETÇİK OKULLARI AÇTIK”

“Öğrencilerimizle ve öğrencilerimizin süreçleriyle ilgili tedbirler aldık. 3 vilayetimizde eğitim öğretim başladı. Çocukların süreçlerden kopmaması adına bölgede birtakım çözümler bulmaya çalıştık. Çadırlarda eğitime başladık. Askeriyenin sağladığı çadırlarda Mehmetçik okulları açtık. Çocukların okula devam zorunluluğunu kaldırdık. Not kaygısı taşımamalarını sağladık. İkinci dönem konularını sınava dahil etmedik.

Bölgeden ayrılmak isteyen öğrencilerimiz oldu. Onlara da 71 ilde istedikleri okula gidebilmeleri konusunda kolaylık sağladık. Tüm kitaplarını yeni baştan bastırdık. 26 milyon civarında yeni kitap bastırdık. Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerimizin destek eğitim raporları her yıl yenileniyordu bir yıl süreyle uzattık.

10 ilde devam zorunluluğunun kaldırılmasını, (buradan) 71 ile giden öğrencilere de sağladık. Özel eğitim kurumlarında yüzde 3 burslu öğrenci kapasitemiz vardı. Bu oranı yüzde 10’a çıkarttık. Bundan sadece deprem bölgesindeki öğrencilerimiz faydalandı. 71 ile giden tüm öğrencilerimize burs imkanı sağladık.

“DÜN İTİBARİYLE 5 BİN 600 CİVARINDA TELEVİZYON GÖNDERDİK”

Sağlık problemi yaşayan öğrencilerin eğitimlerini sürdürebilmeleri adına hastane sınıfları açtık. Özel eğitim çadırlarında özel eğitime ihtiyacı olan çocukların eğitimlerine devam edildi. Psiko-sosyal çadırları açtık. Bakanlık personellerinin, rehberlik öğretmenlerinin hem velilerle hem öğrencilerle sürekli görüşmeleri sağlandı. Bu desteği vermeye devam ediyoruz.

Deprem bölgesinde çocuklara vermiş olduğumuz eğitim materyallerini 71 ile dağılmış çocuklara da ulaştırdık. Dün itibariyle 5 bin 600 civarında televizyon gönderdik. Uzaktan eğitim vermeye başladık. Öğrencilerimizin takip edebilmeleri için televizyonlarımızı kurduk. Bu bölgedeki öğrencilerimiz de sınava girecekler 600 noktada üniversite ve lise hazırlık kursu çadırları açtık. 71 ilde alanındaki uzman öğretmenlerimizden 4 bin öğretmeni buralarda görevlendirdik. Birebir özel ders alır gibi çocuklarla ilgileniyorlar, hazirana kadar sürdürmeyi düşünüyoruz.

“BİN 649 ÇADIRDA EĞİTİM ÖĞRETİME DEVAM EDİYORUZ”

Bölgede 3 milyon 600 bin öğrenci vardı, başka illere nakil olan 217 bin öğrenci bulunuyor, 3 milyon 400 bin öğrenci bu bölgede kaldı. Çadırlarımızı açtıkça öğrenci sayımızın artığını gördük. Bin 649 çadırda eğitim öğretime devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta itibariyle yıkılan tüm okulların bir eş değeri olan çadırlarımızı hayata geçiriyoruz. Devam eden öğrencilerle ilgili ancak Mart’ın sonuna doğru netleşmiş olur. Anne babasının yanında olmayan öğrenci yok.”