Orman yangını şiddetli rüzgarın etkisiyle öğleden yeniden hızlandı. Değirmenyanı Mahallesi'nde 20 konutta oturan 68 vatandaş, 13 büyükbaş, 18 küçükbaş ve iki araç jandarma tarafından tahliye edildi.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü, "İlk müdahalede 1 helikopter, 40 arazöz, 7 dozer, 160 personel yer aldı. Şu anda yangına 688 Orman Genel Müdürlüğü personeli olmak üzere toplam 1494 personel, 172 arazöz olmak üzere diğer kamu araçlarıyla toplam 363 araç, Orman Genel Müdürlüğü'ne ait 17 dozer olmak üzere 39 iş makinesi müdahale ediyor" açıklaması yaptı.

Ayrıca sabah gün aydınlanmasıyla birlikte 20 helikopter ve 14 uçak yangına müdahale etmeye başladı. Bölgede rüzgar 30 kilometre/saat, sıcaklık 30 derece ve nem yüzde 42 oranında. Şu anda 200 hektarı aşkın alanı etkileyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

"BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINA ALINDI"

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Rüzgarın olumsuz etkisi olacak, ama en azından rutubet ve hava sıcaklığı konusunda geçtiğimiz yıla göre daha olumlu konumdayız. Temennimiz bu işin bugün neticelenmesi. Büyük ölçüde yangın kontrol altına alındı diyebiliriz, ama esintiyle bir yerden başka yere sıçraması da mümkün olabilir" dedi.

"SABOTAJ OLMA İHTİMALİ YÜZDE 90"

Marmaris Belediye Başkanı Oktay, yangının 3 farklı noktada başlatıldığına ilişkin bir soruya, "Bize gelen bilgi bu yönde. 3 farklı noktada çeşitli görgü tanıklarının olduğu söyleniyor. Sabotaj olma ihtimali yüzde 90'larda" dedi.

CUMHURBAŞKANI VE BAKANLAR BÖLGEDE

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Marmaris'teki yangın bölgesinde havadan incelemelerde bulundu. Orman yangını ile ilgili inceleme yapmak üzere Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanı Yunus Sezer, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Muğla Valisi Orhan Tavlı, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, AKP Muğla Milletvekili Yelda Gökcan de bölgeye geldi.