Sendika org'un haberine göre, Muğla’nın Marmaris ilçesindeki Kızılbük beldesinde Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Muğla 3. İdare Mahkemesi’nin “ÇED gerekli değildir” kararını iptal etmesine rağmen otel ve konut projesi için inşaat çalışmalarına devam ediyor.

Kızılbük’te Sinpaş GYO’nun talanına karşı uzun süredir mücadele eden Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi üyeleri, inşattaki çalışmaları tutanak altına almadıkları gerekçesiyle Marmaris Belediyesi İmar, Fen ve Zabıta müdürlükleri ile belediye başkanı Mehmet Oktay hakkında görevi kötüye kullanma ve keyfi muamele suçlamasıyla savcılığa şikayet dilekçesi verdi.

“Sinpaş GYO, kamuoyunu yanılttı”

Yaşam savunucuları, savcılığa verdikleri ikinci dilekçede, Kızılbük GYO ve Sinpaş GYO’nun yöneticileri ile yüklenici firma Anadolu Sinerji A.Ş. hakkında da inşaata devam etmelerinin yansıra, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yanlış bilgi verdiklerini, dolayısıyla kamuoyunu yanılttıklarını belirterek kamu davası açılmasını talep etti.

Ellerindeki belgeleri dilekçelerine ekleyen yaşam savunucuları, savcılıktan Kızılbük’teki inşaatın devam edip etmediğini tespit etmeleri için bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi. Savcılığa yapılan suç duyurusunda Sinpaş’ın mahkeme kararına aykırı biçimde devam ettiği inşaat faaliyetinde kullandığı malzemelerin depolandığı iki yer ve hangi araçlarla nakliye yapıldığına ilişkin video görüntülerine de yer verildi.

“Haklı direnişimizden vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz”

Marmaris Kent Konseyi Başkanı Ufuk Beytekin, savcılığa yaptıkları suç duyurusunun ardından yaptığı açıklamada yargının kararına rağmen inşaatın devam ettiğini belirterek, “Maalesef Marmaris Belediyesi yetkilileri buna göz yumuyor. Kanunlar gereği, tesise 16 ayrı mühürleme yapması gerekirken tek mühür vuran, ruhsatları iptal etmeyen belediye yetkilileri, inşaatın devam etmesine rağmen tutanak tutmuyor, çalışmaları engellemiyor. Her şeye rağmen haklı olduğumuzu ve kazanacağımızı biliyoruz. Haklı direnişimizden asla vazgeçmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz” dedi.

Ne olmuştu:

Kızılbük beldesinde Sinpaş GYO tarafından yapımına devam edilen “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk” projesi için valiliğin verdiği “ÇED gerekli değildir” kararının iptali için Marmaris Kent Konseyi mahkemeye başvurmuştu. Yapılan itiraz başvurusunda, projenin Marmaris Milli Parkı içinde kaldığı ve milli parkın Milli Parklar Kanunu ile koruma altında olmasından ötürü park içindeki altyapı sorunlarının çözülmeden “ÇED gerekli değildir” kararı verilmesinin uygun olmadığı belirtilmişti. Muğla 3. İdare Mahkemesi, 4 Ağustos’ta projenin otel ve konut projelerini bir arada kapsamasından dolayı “ÇED gerekli değildir” kararını iptal etmişti.