Yeni yılı karşılamaya hazırlanan Marmaris’te 19 Mayıs Gençlik Meydanı’nda açılan yeni yıl çarşısı yurttaşlardan ilgi görüyor. Yöresel ürünlerden hediyelik eşyaya, kitaptan tablolara, yiyecekten oyuncağa kadar birçok ürünün satışa sunulduğu alanda, yurttaşlar yeni yıl alışverişlerini yapıyor.

Marmaris Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin (MARKO) açtığı stantta coğrafi işaretli yer fıstığı, coğrafi işaretli çam balı ve defne gibi ilçeye özgü ürünler satılırken, Marmaris Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’nin (MAKKO) alanında da kadınların yaptığı el işi ürünler sergileniyor. Alanda SMA’lı Zehra Bebek için de stant açılırken, alanın girişine kurulan 2023 yazısı, ışıklı hediye paketi figürü ve Marmaris’in simgesi ‘martı’ logolu fotoğraf çekme alanı bulunuyor. 

Gün boyu ziyaretçilerini ağırlayan Gençlik Meydanı, akşam saatlerinde ise yurttaşları müzikle karşılıyor. Alana kurulan ‘Performans Sahnesi’nde her akşam 18.00-20.00 saatleri arasında Marmaris'in sevilen sanatçıları, yerel grupları ve okul grupları sahneye çıkıyor.